Formula 1 -kisojen tv-oikeudet vaihtavat maisemaa – Viaplay rohmusi jälleen yhden kuninkuusluokan

Formula 1 -kisojen tv-oikeudet vaihtavat maisemaa – Viaplay rohmusi jälleen yhden kuninkuusluokan

Viaplay ja Viasat ovat Formula 1 -kisojen uusi mediakumppani, sillä NENT Group hankki rata-autoilun kuninkuusluokan tv-oikeudet vuodesta 2022 eteenpäin.

Nordic Entertainment Group (NENT Group), Pohjoismaiden johtava suoratoistopalvelu, on hankkinut Formula 1 -oikeudet yksinoikeudella Suomeen, Ruotsiin, Tanskaan, Norjaan ja Islantiin vuosiksi 2022-2024. Tämä on ensimmäinen kerta kun Formula 1 -kisat nähdään Viaplay-palvelussa myös Suomessa, mihin Kimi Räikkösen ja muiden kotimaisten formulatähtien myötä on vakiintunut laaja ja vannoutunut yleisö. Viaplayssa tullaan näkemään kaikki F1-harjoitukset, aika-ajot sekä varsinaiset kisalähetykset.

Suomi on maailman menestynein Formula 1 -kansa väestön lukumäärään suhteutettuna. Suomalaisia Formula 1 -maailmanmestareita on peräti neljä; Kimi Räikkönen (2007), Mika Häkkinen (1998 ja 1999), Keke Rosberg (1982) sekä Keke Rosbergin poika Nico Rosberg (2016), jolla on sekä Suomen että Saksan kansalaisuudet. Kisavoittoihin ovat 2000-luvulla ajaneet suomalaisista myös Heikki Kovalainen sekä Mercedes-tallissa ajava Valtteri Bottas.

Formula 1 -kisat nauttivat suunnatonta suosiota Suomen lisäksi myös muissa Pohjoismaissa. Tulevalla kaudella mukana on myös tanskalaiskuljettaja Kevin Magnussen sekä tietysti supertähdet kuten Sebastian Vettel, Max Verstappen ja kuusinkertainen maailmanmestari Lewis Hamilton.

NENT Groupin Formula 1 -lähetykset tulevat sisältämään harjoitusten, aika-ajojen ja kisojen lisäksi kattavat studiolähetykset. Kisalähetykset nähdään sekä Viaplay-palvelussa että Viasatin urheilukanavilla.

NENT Groupin moottoriurheiluoikeuksiin kuuluvat Formula 1:n lisäksi myös IndyCar, NASCAR ja speedway.

Anders Jensen, NENT Group President & CEO: “Tämä on ensimmäinen kerta kun Formula 1 -kisat nähdään samassa palvelussa kaikissa Pohjoismaissa. Sopimus vahvistaa jälleen kerran NENT Groupin asemaa Pohjoismaiden johtavana suoratoistopalveluiden tarjoajana. Yhtiömme on lyhyen ajan sisällä varmistanut mediaoikeudet Formula 1:n lisäksi Valioliigaan, FIS:n talviurheilulajeihin, jääkiekon MM-kisoihin, Bundesliigaan sekä useisiin muihin lajeihin. Formula 1 -tuotteemme  tulee tarjoamaan korkeaoktaanista jännitystä kaikille urheilufaneille sekä nostamaan Viaplayn paalupaikalle ensiluokkaisten urheilutapahtumien kotina.”

Ville Klinga, NENT Group Finland, Executive Producer, Sport: ”Formula 1 on suomalaisille rakas laji, jossa meillä on pitkät ja vahvat perinteet. Sekä nykyiset suomalaiset huippukuljettajat Kimi Räikkönen ja Valtteri Bottas, että heidän edeltäjänsä kuten Keke Rosberg ja Mika Häkkinen, ovat vanginneet suomalaiset TV-katsojat tiiviisti vastaanottimen ääreen. Olemme äärimmäisen iloisia, että saamme jatkossa välittää katsojille jännittävät Formula-1 tapahtumat radalla ja radan ulkopuolella suomalaisesta näkökulmasta. Suunnittelutyömme alkaa välittömästi, ja lupaamme painaa kaasu pohjassa, kuten muissakin tuotannoissamme.”

Lähde: Nordic Entertainmet Groupin tiedote

Jaa tämä:Aiheeseen liittyvät julkaisut