IL: Oikeuksille ei tahdo löytyä ostajaa – katoaako Formula 1 suomalaisten tv-ruuduilta?

Formula 1 F1 Viaplay F1-sarjan pistelasku

Iltalehti uutisoi, ettei tulevien vuosien Formula 1 -oikeuksia ole saatu kaupaksi ja uhkana on, että sarja katoaa Suomen kanavilta.

Iltalehti uutisoi, että Formula One Groupilla on ollut ennenkuulumattomia vaikeuksia saada sarjan tv-oikeuksia kaupaksi Suomessa. Tämä on hyvin poikkeuksellista, sillä yleensä Suomen oikeuksista on saatu sopu aikaan huomattavasti aikaisemmassa vaiheessa. Formula One Group kauppaa tällä hetkellä sarjan mediaoikeuksia kausille 2025–27.

Suomessa on toki vain kourallinen tahoja, jotka voisivat F1:n oikeudet hankkia. Nämä toimijat ovat MTV, Viaplay, Discovery, Sanoma ja teoriassa myös Yle.

Mainos alkaa:

Muut tahot eivät suoraan kommentoi mahdollisia neuvotteluita, mutta MTV:ltä kerrotaan, että keskusteluja asiasta on käyty.

- Olemme keskustelleet Formula One Groupin kanssa. Aina meitä asia kiinnostaa, mutta ensin pitää tietää reunaehdot. Siellä myyjäpuolella he ovat nyt aktiivisia, MTV:n tv-oikeuksista vastaava Jukka Raatikainen kommentoi IL:lle.

Hinta lienee raju, eikä IL:n tietojen mukaan yksikään toimija ole valmis maksamaan Formula One Groupin pyytämää hintaa.

Nykyinen oikeuksien omistaja, isoissa taloudellisissa vaikeuksissa painiva Viaplay Group, maksanee IL:n mukaan Suomen oikeuksista noin 25 miljoonaa euroa vuodessa.

Yksi IL:n väläyttämä skenaario on, että osakilpailut näkyvät jatkossa vain F1 TV:n, eli sarjan oman suoratoistopalvelun kautta. Palvelu on jo saatavilla Suomessa, mutta ei ainakaan vielä tällä kaudella suomeksi selostettuna.

Tsekkaa myös: Logan Sargeant kolaroi F1-harjoitussessiossa – Williams joutuu kisaamaan jälleen yhdellä autolla?