Ammattigolfarin arkea – osa 10: Flunssa riivasi Peuramaan kisassa

osa10 Peter Puhakka flunssa / Pallomeri.net

Peter Puhakka on laittanut jälleen yhteen kesäkuun kuulumiset ja edellisen kisan fiilikset. Varsinkin flunssa oli ikävänä riesana Peuramaalla.

Tsau!

Tovi on taas vierähtänyt viime kirjoituksesta ja yksi kisakin keretty lisää pelata tässä välissä. Viimeisimmän koitoksen areenana toimi Peuramaan kenttä ja olin lopputuloksissa sijalla 18 tuloksin 72-76-72. Heti alkuun otetaan selittelymoodi päälle ja kerrotaan, että pelasin kisan läpi flunssa päällä, joten olen tulokseen enemmän tyytyväinen kuin normaalisti.

Erityisen hyvää oli pallonlyöminen ja täytyy hakea hetken aikaa omista muistoista sellaista kisaa, jossa olisi ollut niin paljon laadukkaita lyöntejä kuin nyt. Tulokset eivät tästä tosiasiasta paljoa kerro, mutta se selittyy heikolla griinityöskentelyllä. Otin myös griinin ympäriltä reilusti liikaa lyöntejä.

”Lyönnit lähtivät toivotulla tavalla”

Pallonlyömiseen sain pitkästä aikaa sellaisen tilanteen, että suurin osa lyönneistä vaati ainoastaan tähtäyksen ja latauksen. Lyönnit lähtivät toivotulla tavalla ja useimmiten linjaan ilman liiallista yrittämistä ja kääntämistä.  Tähän tilanteeseen sitä monesti pyrkii, mutta niin vaikea on saavuttaa näin rauhallinen ja varma olotila mihinkään pelin osa-alueeseen. Tästä pitää ottaa opit ja fiilikset irti, jotta tulevaisuudessa pystyisi tekemään hyviä asioita samalla tavalla tai jopa paremmin. Ainut miinus tässä tapauksessa oli se, että näköjään muu tekeminen laski samassa suhteessa kun toinen osa-alue nousi.

Nyt olen ottanut kisan jälkeisen päivän muuten rauhassa, mutta oli pakko käydä vähän testaamassa omia puttereita, josko niistä löytyisi helpotusta fiilisongelmiin. Hyvän asennon ja liikeen saaminen putissa on onneksi yhtä helppoa löytää kuin hävittääkin. Nyt täytyy löytää takaisin se punainen lanka ja seuraavassa Paltamon kisassa griinit pitää ottaa haltuun paremmalla asenteella.

Paras tapa putata paremmin olisi lyödä huonommin ja toisinpäin. Näin se tuntuu yllättävän usein menevän, mutta nyt pitäisi päästä oravanpyörästä irti ja alkaa pelaamaan paremmin. Suuri osa tästä on mentaalista ja oma mukavuusalue ei ole vielä tarpeeksi hyvissä tuloksissa. On vaikea pelata todella huonosti, mutta yhtä vaikeaa on pelata todella hyvin. Uskon ja väitän, että taidot riittäisivät parempaan fokuksen ollessa paremmalla tasolla. Pitää uskaltaa pelata paremmin. Eikö se kannattaisi aloittaa vaikka seuraavasta kisasta? :))

Peter Puhakka

Seuraavaksi vuorossa on Paltamon kenttä

Seuraava kilpailu alkaa heti perään ja jo tiistaina koittaa lähtö kohti Paltamoa. Välissä ei ole aikaa treenata sen suurempia, joten opit viimeisestä on imettävä nopeasti. Imetään kaikki positiivinen sienen lailla sieluun asti ja jätetään huonot vaikka kummittelemaan tänne pääkaupunkiseudulle. Pikkuhiljaa alkaa olla todennäköisyydet jos sellaisen kunnon onnistumisen puolella, joten uskotaan siihen! Paltamon kenttä on yksi Suomen ehdottomasti parhaista ja suosittelen kaikkia käymään siellä, jos vain sattuu olemaan lähimaastossa. Haasteita ja visuaalisesti kauniita väyliä löytyy runsaasti, joten kokemus ei varmasti jää harmaaksi. Omalle pelille kentän pitäisi sopia, koska se vaatii tarkkuutta ja kärsivällisyyttä. Höntyilyllä tulee useimmiten vain sekundaa aikaiseksi.

Ei siis höntyillä, eihän?

Puhis

Tässä aikaisemmat Peter Puhakan ammattigolfarin arkea -blogitekstit:

Ammattigolfarin arkea: Puhiksen matkassa – osa 1: Kuka ihmeen Peter Puhakka?

Ammattigolfarin arkea: Puhiksen matkassa – osa 2: Aina ei mene niin kuin elokuvissa

Ammattigolfarin arkea: Puhiksen matkassa – osa 3: Golf is a momentum game

Ammattigolfarin arkea: Puhiksen matkassa – osa 4: Mikä golfissa on tärkeintä?

Ammattigolfarin arkea: Puhiksen matkassa – osa 5: Rutiinit yksinkertaisiksi – ajatukset selkeiksi

Ammattigolfarin arkea: Puhiksen matkassa – osa 6: Mistä syntyy hyvä chippi?

Ammattigolfarin arkea: Puhiksen matkassa – osa 7: Kauden ensimmäinen Finnish Tour -kisa takana

Ammattigolfarin arkea: Puhiksen matkassa – osa 8: Lumisade ja golf eivät ole se paras yhdistelmä

Ammattigolfarin arkea: Puhiksen matkassa – osa 9: Alastaron Finnish Tour -kisa takana