Florida Panthers voitti Stanley Cupin – Aleksander Barkov nosti kannua historian ensimmäisenä suomalaiskapteenina

Aleksander Barkov Florida Panthers
Kuva: Getty Images

Florida Panthersin Aleksander Barkov on kaikkien aikojen ensimmäinen suomalaiskapteeni, joka pääsi nostamaan Stanley Cupin.

Florida Panthers kesti lopulta seiskapelin paineet, toipui kolmesta perättäisestä tappiosta ja voitti Stanley Cupin, joka näytti jo olevan karkaamassa käsistä historiallisella tavalla. Panthers voitti Edmonton Oilersin seitsemännessä pelissä maalein 2-1.

Ottelun ratkaisumaali nähtiin toisen erän loppupuolella. Oilersilla oli ensin loistava paikka, mutta Panthersin Dmitri Kulikov onnistui siivoamaan kiekon pois maaliviivan tuntumasta. Tästä lähti käyntiin Panthersin vastahyökkäys. Sam Reinhart kuljetti kiekon Oilersin alueelle ja heidän pakkiparilleen sattui kommunikaatiokatkos. Näin Reinhartille jäi aivan liikaa tilaa ja hän käytti toista puolustajista maskina vedolleen, joka sujahtikin sisään.

Mainos alkaa:

Johto kantoi loppuun saakka ja näin Panthers voitti historiansa ensimmäisen Stanley Cupin. Kaudesta 1993-1994 lähtien mukana ollut seura oli nyt finaaleissa kolmatta kertaa.

Tämä tarkoitti samalla myös sitä, että pelin jälkeen nähtiin suomalaisittain upea ja niin ikään historiallinen hetki, kun NHL:n komissaari ojensi Stanley Cup -pokaalin Panthers-kapteeni Aleksander Barkoville. Hänestä tuli kaikkien aikojen ensimmäinen suomalaiskapteeni, joka saa kunnian nostaa pystiä ilmaan kauden päätteeksi.

Sam Reinhart ampuu Panthersin voittomaalin toisessa erässä:

Aleksander Barkov nostaa Stanley Cupin ilmaan kaikkien aikojen ensimmäisenä suomalaiskapteenina:

Katso myös: Todella nolo moka – Kansas City Chiefsin kymppitonnien arvoisiin Super Bowl -sormuksiin eksyi kirjoitusvirhe


Pelaajat:
Joukkueet: