Game 7: Florida Panthers – Edmonton Oilers – näin katsot ottelun ilmaiseksi TV:stä

Wayne Gretzky Aleksander Barkov 4 Nations Face-off (NHL) Florida
Kuva: Getty Images

Stanley Cupin finaalien seitsemäs ja ratkaiseva ottelu Florida Panthers – Edmonton Oilers pelataan Suomen aikaa tiistain vastaisena yönä.

NHL-kausi 2023-24 huipentuu tiistain vastaisena yönä, kun Floridan ja Edmontonin välinen finaalisarja huipentuu ratkaisevaan seitsemänteen peliin. Finaalisarja on ollut käänteitä täynnä, sillä Panthers voitti kolme ensimmäistä ottelua, mutta Oilers on kirinyt tämän jälkeen sarjan tasoihin. Huiman nousun myötä se kuuluisa momentum on ilman muuta Edmontonin puolella.

Florida tulee tekemään joka tapauksessa historiaa. Mikäli se voittaa ensi yön ottelun, kyseessä on seurahistorian ensimmäinen Stanley Cup. Mikäli se kuitenkin häviää kamppailun, siitä tulee ensimmäinen joukkue sitten vuoden 1942, joka on hävinnyt Stanley Cupin finaalisarjan johdettuaan sitä voitoin 3-0. Vuonna 1942 Toronto Maple Leafs nousi mestaruuteen oltuaan häviöllä Detroit Red Wingsille voitoin 0-3.

Mainos alkaa:

Edmonton Oilersin supertähti Connor McDavid on ollut pudotuspeleissä ilmiömäisessä vireessä, sillä 27-vuotias hyökkääjä on paukuttanut 24 otteluun huimat pisteet 8+34=42. Hän johtaa pudotuspelien pistepörssiä kymmenellä pisteellä ennen joukkuekaveri Evan Bouchardia. Finaalisarjan kuudessa ottelussa McDavid on nakuttanut tehot 3+8.

Floridan paras pistemies pudotuspeleissä on ollut Aleksander Barkov. Suomalainen on viimeistellyt 23 pudotuspeliottelussa tehot 8+14=22, joilla irtoaa pistepörssin viides sija. Barkov sai finaalisarjan toisessa ottelussa kovan tärskyn päähänsä Edmontonin Leon Draisatlilta, mutta suomalaissentteri ei joutunut loppujen lopuksi jättämään ainuttakaan ottelua väliin.

Suomalaiset pääsevät nostamaan pokaalia ainoastaan Floridan voittaessa pelin. Panthersin riveissä pelaavat Barkovin lisäksi Anton Lundell, Eetu Luostarinen ja Niko Mikkola. Oilersissa ei kiekkoile ainuttakaan suomalaista.

Florida Panthers – Edmonton Oilers on katsottavissa ilmaiseksi televisiosta Subilta. Lähetys alkaa Suomen aikaa tiistain vastaisena yönä kello 03:00. Ottelun selostaa Jani Alkio ja kommentaattorina toimii Olli Jokinen.

Stanley Cupin finaalisarjan aiemmat ottelut:

Game 1: Florida – Edmonton 3-0
Game 2: Florida – Edmonton 4-1
Game 3: Edmonton – Florida 3-4
Game 4: Edmonton – Florida 8-1
Game 5: Florida – Edmonton 3-5
Game 6: Edmonton – Florida 5-1

Joukkueiden parhaat pistemiehet pudotuspeleissä 23-24:

Florida:
Aleksander Barkov, 23 peliä, 8+14=22
Matthew Tkachuk, 23 peliä, 6+16=22
Carter Verhaeghe, 23 peliä, 10+9=19

Edmonton:
Connor McDavid, 24 peliä, 8+34=42
Evan Bouchard, 24 peliä, 6+26=32
Leon Draisaitl, 24 peliä, 10+21=31

Katso myös: Huikea ja harvinaislaatuinen maali – Belgian maalivahti Koen Caastels lähetti Kevin De Bruynen maalintekoon


Joukkueet: ,