Finnish Padel Tour 2022 – kalenteri ja aikataulut

Finnish Padel Tour Gatorade Summer Tour

Finnish Padel Tour on Suomen ykköskilpailu, jossa maan parhaimmat padelpelaajat taistelevat paremmuudestaan.

Finnish Padel Tourilla pelataan yhteensä 10 osakilpailua, jotka on sijoiteltu ympäri Suomen. Mukana nähdään kaikki Suomen parhaimmat pelaajat, sillä kyseessä on Suomen ykköskisat. Turnauksiin voi ilmoittautua kuka tahansa, mutta parit valitaan lopulta rankingin perusteella. FPT-viikonloppujen yhteydessä pelataan myös alempia sarjoja, joista on mahdollisuus kerätä ranking-pisteitä, vaikka itse pääsarjaan ei pääsisikään.

Jo pelatuissa FPT-osakilpailuissa on nähty tutut voittajat, sillä miesten ykköspelaaja Max Sjövall on juhlinut pariensa kanssa. Naisissa puolestaan Ella Sillanpää ja Saana Saarteinen ovat olleet toistaiseksi ylivoimaisia.

Pelaajamäärät nousevat ja kilpailu kovenee

Suomessa padelin suosio kasvaa entisestään viikko toisensa jälkeen. Kenttiä rakennetaan jatkuvasti lisää ja lajin pariin löytää koko aikaa uusia pelaajia. Tämä tulee näkymään myös FPT:llä, sillä taistelu menestyksestä tulee jatkuvasti olemaan tiukempaa, kun nuori sukupolvi saa lisää tunteja alle. Padel on selvästi tullut jäädäkseen, joten tulevaisuudessa Suomesta varmasti nousee pelaajia myös World Padel Tourille. Yksi Suomen lupaavimmista pelaajista on 25-vuotias Noah Johansén, joka on noussut lyhyessä ajassa Suomen rankingissa sijalle 22. Kovan tennistaustan omaava Johansén saattaakin olla tulevina vuosina aivan Suomen kärkipelaajia.

Johansén pelaa suuren hypen saaneella RS Pro Edition Simon Vasquez -mailalla, josta on puhuttu, että kyseessä olisi paras padelmaila tällä hetkellä.

Finnish Padel Tour 2022 – kalenteri ja aikataulut:

11.-13.2. FPT #2 – Padel House, Espoo
11.-13.3. FPT #3 – Sisä SM-kisat, Padel Tampere
8.-10.4. FPT #4 – ÅLK-Padel, Turku
13.-15.5. FPT #5 – Open Padel, Martinlaakso
10.-12.6. FPT #6 – Padel Or Die, Seinäjoki
12.-14.8. FPT #1 (Siirretty tammikuulta)
2.-4.9. FPT #7 – Padel247, Nokia
21.-23.10. FPT #8 – Padel House ry
18.-20.11. FPT #9 – Padel Club Finland, Oulu
9.-10.12. FPT #10 – Master-finaalit El Padel, Ylöjärvi