Video: Liigassa nähtiin kauden erikoisin osuma – Sportin Filip Riska sai loistavan ”syötön” tuomarilta

Filip Riska Sport / Pallomeri.net

Sportin Filip Riska teki taatusti yhden Liiga-kauden erikoisimmista maaleista, kun hän sai huikean syötön tuomarilta.

Tuomareiden on tarkoitus olla kiekkokaukalossa näkymättömiä ja sijoittua niin, että he eivät vaikuta suoraan pelitapahtumien kulkuun. Jääkiekko on sen verran nopea peli, että joskus törmäyksiä on mahdoton välttää ja näin kävi myös tiistai-iltana KalPan ja Sportin välisessä pelissä.

Sport voitti ottelun maalein 4-2 ja voittomaalissa oli mukana onnettaren leveää hymyä. Varakapteeni Filip Riska pääsi iskemään kiekon KalPan säkkiin lähietäisyydeltä oltuaan kaukalon ainoa pelaaja, joka ehti reagoimaan yllättävään tilanteeseen.

Riskan ketjukaveri Aaro Vidgren otti irtokiekon päädystä, kaartoi aloituspisteen kaarelle ja käänsi kiekon sokkona maalin suuntaan. Veto meni ohi ja osui maalin kulmalle noussutta päätuomaria polveen ja kimmahti siitä Riskalle, jolle aukesi näin ollen avopaikka eikä hän erehtynyt.

– Aaro (Vidgren) kävi hakemassa kiekkoa hienosti maalin takaa ja tuli hyvillä jaloilla ylös. Tällä kertaa ei ollut Jesse (Paukku) syöttämässä, vaan tuomari. Olen ennenkin tehnyt aika erikoisia maaleja, mutta kyllä tämä menee top-3:een, Riska totesi C Moren haastattelussa ottelun päätyttyä.

Etenkin KalPa-vahti Eero Kilpeläinen kävi maalista kuumana, mutta maali hyväksyttiin ja tilanteessa toimittiin sääntökirjan mukaan täysin oikein.

– Maalia ei hyväksytä, jos kiekko kimpoaa tuomarista suoraan maaliin, vaikka kiekko menisikin maaliin kimmoten kenestä tahansa kumman joukkueen kenttäpelaajasta tai maalivahdista. Jos kiekko osuu tuomariin ja sen jälkeen pelataan maaliin sääntöjen mukaisesti, maali hyväksytään, todetaan Jääkiekon sääntökirjassa säännön 97 iii-kohdassa.

Filip Riska tekee maalin tuomarin polvitarjoilusta:

Katso myös: Video: Örebron Joonas Rask veti huvittavat pultit vaihtopenkillä – juomapullo ja roskakori saivat huutia


Joukkueet: