FIFA haastettiin oikeuteen – pelaajayhdistykset suuttuivat uudesta seurajoukkueturnauksesta

FIFA Uefa Uefan Superliiga

FIFA on haastettu oikeuteen. Englannin ja Ranskan pelaajayhdistykset vastustavat uutta seurajoukkueturnausta lakituvan välityksellä.

Englannin ammattilaisjalkapalloilijoiden pelaajayhdistys (PFA) ja Ranskan pelaajayhdistys (UNFP) ovat haastaneet Kansainvälisen jalkapalloliiton FIFA:n oikeuteen liian täyden ottelukalenterin takia. Oikeusprosessi liittyy erityisesti kesällä 2025 järjestettävään seurajoukkueiden MM-turnaukseen.

FIFA:n on määrä järjestää 32 joukkueen MM-turnaus Yhdysvalloissa kesä-heinäkuussa 2025, mutta pelaajayhdistysten mielestä laajennettu turnaus tarjoaa pelaajille kohtuuttoman lisätaakan. Seurajoukkueiden MM-turnaukset on järjestetty aiemmin seitsemän joukkueen voimin.

Mainos alkaa:

Jalkapallon pelaajayhdistysten kattojärjestön FIFPro:n mukaan pelaajayhdistykset uskovat, että liiton päätökset rikkovat pelaajien ja heidän pelaajayhdistystensä oikeuksia Euroopan unionin perusoikeuskirjan alla. Pelaajayhdistykset epäilevät FIFA:a myös EU:n kilpailusääntöjen rikkomisesta.

PFA ja UNFP ovat FIFPro:n tuella pyytäneet Brysselin kauppatuomioistuinta siirtämään tapauksen EU:n tuomioistuimen käsiteltäväksi.

- Jalkapallon kysytyimmät pelaajat ovat osana loputonta otteluiden ja kilpailujen aikataulua seurajoukkueissaan ja maajoukkueissaan. Heidän rajojaan työnnetään koko ajan tuonnemmaksi, kun kilpailuja laajennetaan ja uusia kilpailuja luodaan, PFA:n toiminnanjohtaja Maheta Molango kommentoi medialle.

FIFA sen sijaan ei ole kommentoinut asiaa millään lailla, mutta mediatietojen mukaan liitto perustelee kantaansa jalkapalloliittojen yhteisellä päätöksellä. FIFA:n mukaan Euroopan jalkapalloliitto UEFA ja muiden konfederaatioiden edustajat allekirjoittivat kansainvälisen ottelukalenterin FIFA:n johtokunnan kokouksessa.

Tsekkaa myös: Lionel Messi alisti Guateleman veskaria – rankaisi ensin harhasyötöstä ja chippasi toisen maalin nokan edestä