FIFA tutkii: Miksi 5000 ihmistä jätti tulematta Egyptin ja Uruguayn otteluun?

FIFA egypti Uruguay - Pallomeri.net

FIFA on aloittanut tutkinnan siitä, miksi Egyptin ja Uruguayn välisessä MM-kisojen alkulohkon ottelussa oli niin paljon tyhjiä paikkoja, vaikka liput olivat menneet kaupaksi.

Ennen ottelua myymättä oli vain 1000 lippua, mutta peräti 5000 lipun ostanutta ihmistä oli jättänyt tulematta paikalle. Ottelun yleisömäärä oli lopulta hieman yli 27 000 katsojaa, mikä on alhaisin jalkapallon MM-kisoissa kahdeksaan vuoteen. Jekaterinburgin stadion vetää yli 33 000 ihmistä.

Yhden teorian mukaan ihmiset olivat jättäneet saapumatta, kun olivat kuulleet, ettei Egyptin supertähti Mo Salah ole avauskokoonpanossa.

Mainos alkaa

Uutistoimisto AP kertoo, että FIFA onkin aloittanut tutkinnan, jossa selvitetään, mistä yleisökato johtui.

Koko 2000-luvun alhaisin yleisömäärä koettiin Etelä-Afrikan MM-kisoissa vuonna 2010, kun Uuden-Seelannin ja Slovakian välistä ottelua saapui seuraamaan vain hieman vajaat 24 000 silmäparia.

Salahin kanssa haluttiin pelata varman päälle

Uruguay voitti ottelun lopulta lukemin 1-0 Jose Gimenezin 89. minuutilla syntyneellä osumalla eikä Salahia nähtu tositoimissa edes vaihtopelaajan roolissa.

Egyptin päävalmentaja Hector Cuperin mukaan miehen kanssa ei haluttu ottaa riskejä. Pelaaminen näytti jo varmalta, mutta viimeistelyharjoitukset muuttivat tilanteen.

– Harjoitusten jälkeen hän oli lääkärien tutkittavana, ja joitain epäilyksiä heräsi. Ajattelimme, että hän saattaisi loukkaantua uudestaan, jos hän kaatuisi tai saisi iskun toiselta pelaajalta. Halusimme välttää lisävammat. Todennäköisyydet ovat tärkeitä, Cuper sanoi MTV Sportin mukaan.

Egypti kohtaa seuraavaksi ensi viikon tiistaina pelattavassa ottelussa kisaisäntä Venäjän. Uruguayn seuraava matsi on Saudi-Arabiaa vastaan keskiviikkona.

Tsekkaa myös: Jalkapallon MM-kisat 2018 – otteluohjelma & kaikkien joukkueiden kokoonpanot