Video: FIFA julkisti Puskas-ehdokkaat – tässä ovat vuoden 2020 upeimmat maalit

Luis Suarez Puskas-palkinto ehdokas 2020 FIFA / Pallomeri.net

FIFA valitsee joka vuosi vuoden upeimman maalin, jonka tekijä saa Puskas-palkinnon. Vuoden 2020 ehdokkaat on nyt julkistettu.

Kansainvälinen jalkapalloliitto FIFA on julistanut vuoden 2020 ehdokkaat vuoden maaliksi, eli legendaarisen unkarilaisen maaliruiskun Ferenc Puskasin mukaan nimentyn Puskas-palkinnon saajaksi.

Liiton valitsema jalkapalloasiantuntijoiden paneeli valitsi kaikkien tänä vuonna tehtyjen maalien joukosta 11 suosikkiaan, jotka pääsevät esikarsinnasta läpi varsinaiseen äänestykseen.

Lista supistuu FIFA:n nettisivuilla käytävän äänestyksen ensivaiheen jälkeen kolmeen, jonka jälkeen liiton nettisivujen kävijät saavat äänestää suosikkikaan kolmesta jäljelläolevasta maalista ja tässä vaiheessa mukaan tulee jälleen myös asiantuntijaraati.

Puskas-palkinnon saaja tullaan valitsemaan osin yleisöäänten ja osin asiantuntijaraadin äänten perusteella. Molempien osapuolten äänien painoarvo on 50% lopullisesta.

Palkinnon voittaja julkaistaan FIFA:n palkintogaalassa, joka järjestetään Zürichissä torstaina 17. joulukuuta.

Äänestyksen ensivaihe on nyt käynnissä liiton sivuilla, jossa on myös tarjolla yksityiskohtaisemmat videot itse maaleista.

FIFA julkisti koosteen tämän vuoden Puskas-ehdokkaista:

Katso myös: Video: Chelsean Timo Werner tunaroi loistavan tontin – pallo parista metristä piippuhyllylle