Entinen FIFA-pääsihteeri sai jättisakot ja pitkän toimintakiellon – ex-puheenjohtaja Sepp Blatter mukana kuviossa

Markus Kattner ex-FIFA pääsihteeri / Pallomeri.net

FIFA tiedottaa, että entinen pääsihteeri Markus Kattner on saanut liiton eettiseltä toimikunnalta valtavat sakot ja pitkän toimintakiellon.

Kansainvälinen jalkapalloliitto FIFA tiedottaa, että liiton ohessa toimivat itsenäinen eettinen toimikunta on langettanut entiselle väliaikaiselle liiton pääsihteerille Markus Kattnerille kovat sanktiot.

Kattner tuomittiin 940 000 euron sakkoihin ja päälle toimikunta lätkäisi kymmenen vuoden toimintakiellon jalkapallossa. Tuomion perusteena oli aseman väärinkäyttö.

Komitea tutki järjestön entistä puheenjohtajaa Sepp Blatteria, entistä pääsihteeriä Jerome Valckea sekä Kattneria vuodesta 2016 lähtien epäiltynä suurten ylimääräisten palkkioiden nostamisesta.

Mainos alkaa

Tutkimuksen mukaan kolmikolla oli yhteinen tarkoitus rikastuttaa itseään viiden vuoden aikana peräti 71 miljoonalla eurolla. Summa koostui erilaisista palkankorotuksista ja MM-bonuksista.

Kattner sai potkut FIFA:n palveluksesta toukokuussa 2016, kun liitto alkoi tutkia miljoonien dollarien maksuja, jotka Kattner osoitti itselleen. Kattner haastoi myöhemmin liiton oikeuteen saadakseen potkunsa peruttua. Hän väitti potkujaan perusteettomiksi.

Tsekkaa myös: Huuhkajat palaa syksyllä Olympiastadionille – edessä kolme kotiottelua