Lehti: FIFA-pomo Gianni Infantino laskutti liittoa väärin perustein – yksityislento maksoi kuusinumeroisen summan

Lehti: FIFA-pomo Gianni Infantino laskutti liittoa väärin perustein – yksityislento maksoi kuusinumeroisen summan

Saksalaislehti paljastaa, että FIFA:n puheenjohtaja Gianni Infantino on lentänyt yksityiskoneella työnantajansa piikkiin väärin perustein.

Saksalaislehti Süddeutsche Zeitung uutisoi, että kansainvälisen jalkapalloliiton, eli FIFA:n puheenjohtaja Gianni Infantino laskutti huhtikuussa 2017 liitolta tilauslentokoneen käytön väärin perustein.

Infantino ja kolme hänen seurueeseensa kuulunutta FIFA:n työntekijää olivat huhtikuussa 2017 työmatkalla Etelä-Amerikassa. Infantino vuokrasi alkuperäisen matkasuunnitelman vastaisesti tilauslentokoneen, jolla hän palasi Surinamista Sveitsiin.

Infantino perusteli yksityiskoneen käyttöä sillä, että hänen alkuperäinen reittilentonsa olisi viivästynyt teknisten ongelmien takia ja että häntä odotti Nyonissa tapaaminen Euroopan jalkapalloliiton UEFA:n puheenjohtajan Aleksander Ceferinin kanssa.

Infantinon mukaan Ceferinin ja hänen oli määrä tavata 12.4.2017 Sveitsin Nyonissa klo 14. Lehden mukaan Ceferin oli kuitenkin tuolloin Armenian pääkaupungissa Jerevanissa, noin neljän ja puolen tunnin lentomatkan päässä Sveitsistä. Lehden arvion mukaan Infantinon tilauslennon hinta on ollut kuusinumeroinen luku.

FIFA ei ole vastannut lehden kysymyksiin muuten kuin ilmoittamalla, että tilauslento oli liiton määräysten mukainen. FIFA nimitti kesällä 2016 riippumattomaksi sisäiseksi tarkastajakseen Tomaz Veselin, joka vältteli lehden kysyksiä.

– On lähes mahdotonta vastata kysymyksiinne näin nopeasti, koska keskityn tällä hetkellä koronavirustilanteeseen. Lisäksi minun täytyy katsoa arkistoa ja kaikkia asianhaaroja, Vesel vastasi eikä enää reagoinut jatkokysymyksiin.

Lehti kertoo, että Vesel saa sivutoimestaan FIFA:ssa 281 000 dollarin vuosipalkkion sekä kulukorvaukset ja päivärahat. Veselin päätyö Slovenian valtiontalouden tarkastusvirastossa tuo hänelle lehden mukaan 60 000–70 000 euron vuosipalkan.

Infantino nousi FIFA:n johtoon helmikuussa 2016, kun hänen edeltäjänsä Sepp Blatter oli joutunut lähtemään korruptioskandaalin takia. Infantino on julkisuudessa esiintynyt FIFA:n puhdistajana.

– Tämä järjestö muuttui runsaassa kolmessa vuodessa lähes rikollisjärjestöstä sellaiseksi, joka kehittää jalkapalloa, Infantino pullisteli viime kesänä, kun hänet oli valittu toiselle nelivuotiskaudelle järjestön johtoon.

Saksalaislehden paljastus ei ole ensimmäinen uutinen, joka saa Infantinon kiusalliseen valoon. Huhtikuun lopussa sveitsiläinen sanomalehti paljasti, että Infantino oli pyrkinyt vaikuttamaan Sveitsin valtakunnansyyttäjän tutkimukseen, joka koski hänen omia toimiaan.

Kyse oli Infantinon toimintaan kohdistuneesta tutkinnasta, jonka syyttäjänvirasto käynnisti alkuvuodesta 2016 pian sen jälkeen, kun Infantino oli valittu puheenjohtajaksi. Virasto selvitti, oliko Infantino ohjannut entisessä tehtävässään Euroopan jalkapalloliitossa tv-tuloja veroparatiisiyritykseen. Lehden mukaan Infantino lähestyi valtakunnansyyttäjää syyttäjänvirastossa työskennelleen lapsuudenystävänsä välityksellä.

Tsekkaa myös: ESPN: EM-kisojen finaalinäyttämönä toimiva Lontoo ei ole pystynyt vahvistamaan turnauksen isännöintiä

Jaa tämä:Aiheeseen liittyvät julkaisut