Fifa teki ennenkuulumattoman uhkauksen – suurmaat eivät uskalla käyttää One Love -kapteeninnauhaa

Fifa
Kuva: Getty Images

Fifa teki melkoisen päätöksen estääkseen maita käyttämättä One Love -kapteeninnauhaa, jolla on tarkoitus osoittaa tukea seksuaalivähemmistöille.

Qatarissa on lailla kielletty homoseksuaaliset suhteet. Tämä on kirvoittanut valtavasti kritiikkiä, joka oli johtamassa siihen, että useat huippumaat halusivat osoittaa tukeaan kapteeninnauhan avulla seksuaalivähemmistöille.

Esimerkiksi Englanti oli valmis maksamaan sakkojakin Fifalle, kunhan joukkueen kapteeni Harry Kane saisi pujottaa One Love -nauhan käteensä. Kansainvälinen jalkapalloliitto veti kuitenkin astetta radikaalimman uhkauksen pöytään, kun se ilmoitti urheilullisista sanktioista nauhaa käyttäville pelaajille. Esimerkiksi tuomaristolle annettiin määräys antaa keltainen kortti, mikäli joku pelaajista käyttää sateenkaarinauhaa.

Tämä sai huippumaat tyrmistymään, sillä Englanti, Wales, Belgia, Hollanti, Tanska, Saksa ja Sveitsi julkaisivat yhteisen tiedotteen asiasta.

– Olemme hyvin turhautuneita Fifan päätökseen, jota pidämme ennenkuulumattomana. Pelaajamme ja valmentajamme ovat pettyneitä, tiedotteessa todetaan.

Nähtäväksi jää, että uhmaako joku Fifan poikkeuksellista uhkausta ja olisiko lopputulemana oikeasti keltainen kortti.