FIA vetää tiukkaa linjaa – virustartunnat eivät tule pysäyttämään F1-sirkusta

Haas Formula 1 F1 FIA

FIA iski pöytään kovan linjauksen julistaessaan, että koronavirustartunnat eivät tule pysäyttämään F1-kautta, jahka se joskus saadaan käyntiin.

Muun muassa yhdysvaltalaissivusto Yahoo uutisoi, että Kansainvälinen autoliitto FIA uskoo pystyvänsä viemään F1-kisoja läpi, kun kausi saadaan käyntiin, vaikka varikolla todettaisiin koronavirustartuntoja.

F1-kauden avauskisa Australian Melbournessa peruttiin vain muutamia tunteja ennen alkua, kun yhdellä McLarenin työntekijällä todettiin koronavirustartunta. Sen jälkeen kisoja on joko siirretty eteenpäin tai peruttu kokonaan. Tuoreimman suunnitelman mukaan uuden F1-kauden on tarkoitus alkaa heinäkuun alussa Itävallassa.

FIA piti tällä viikolla kokouksen, jossa keskusteltiin F1-kilpailun järjestämiseen liittyvistä toimintatavoista. Tähän lukeutuu muun muassa varikkohenkilöstön koronatestaus joka toinen päivä.

Mainos alkaa

FIA:n lääketieteellisen komission puheenjohtaja Gerard Saillant iski pöytän kovan lausunnon sanomalla, että F1 pystyy käsittelemään positiivisia koronatuloksia niin, ettei kisoja tarvitse perua.

– Tilanne on melko erilainen siihen nähden, mitä se oli maaliskuun puolessa välissä Melbournessa. Nyt viruksesta tiedetään enemmän. Jos meillä on yksi tai jopa 10 positiivista näytettä, niin on mahdollista, että pystymme hallitsemaan niitä erityisjärjestelyin. Lääketieteellisesti tämä ei ole ongelma, Saillant sanoo Yahoon mukaan.

F1-kaudella on tarkoitus järjestää vielä 15-18 kisaa.

Lue myös: Suomalaisnäyttelijältä huikeaa tarinaa podcastissa – Roy Keane luuli Jari Litmasta saksalaiseksi pornotähdeksi