HJK julkisti uuden päävalmentajansa – Ferran Sibila hyppää puikkoihin

Ferran Sibila HJK päävalmentaja - Pallomeri.net

HJK on perjantaina julkistanut uuden päävalmentajansa. Seuran pääkäskyttäjänä kahden vuoden sopimuksella toimii jatkossa Ferran Sibila.

Sibilan sopimus kattaa kaudet 2024 ja 2025.

Espanjalainen on tähän saakka toiminut ruotsalaisen Malmö FF:n organisaatiossa, mutta päävalmentajana tämä pesti on hänelle ensimmäinen. Sibila saapuu Suomeen marraskuun puolivälin jälkeen, kun Malmön kausi Ruotsin Allsvenskanissa on ohi.

Mainos alkaa:

Ruotsia ennen Sibila on toiminut apuvalmentajana myös Englannissa.

– Vaikka Ferran on toiminut aiemmissa seuroissaan apuvalmentajan tittelillä, käytännössä hänen vastuullaan on ollut suunnitella joukkueen pelitapa ja toteuttaa siihen liittyvät harjoitteet sekä Sundsvallissa, Göteborgissa että Barnsleyssa, HJK:n urheilujohtaja Vesa Mäki kertasi seuran tiedotteessa.

– Hän on analyyttinen, tiedon kautta toimiva valmentaja, joka opiskelee lajia jatkuvasti. Ferran on rauhallinen, ihmisläheinen persoona, joka kuitenkin vaatii itseltään ja ympäriltään toimivilta ihmisiltä paljon, uutta luotsia kuvaillaan.

Edellinen HJK:n valmentaja Toni Korkeakunnas ei kauaa pestissään saanut olla, sillä mies palkattiin potkut saaneen Toni Koskelan tilalle vasta heinäkuussa. Korkeakunnaksen potkut varmistuivat Frankfurtille Konferenssiliigassa kärsityn 6-0-tappion jälkeen.


Joukkueet: