FC Lahti sai jättisakot – “Poikkeuksellisen väkivaltaista ja vaarallista”

fc lahti sakot

FC Lahti on saanut harvinaisen suuret sakot kuukausi sitten pelatun HJK-ottelun yhteydessä tapahtuneiden fanien hölmöilyjen johdosta.

Kannattajat olivat soihtujensa kanssa aiheuttaneet lukuisia vaaratilanteita, joissa suuremmankin vahingon mahdollisuus oli vahvasti läsnä.

Yksi soihtu oli heitetty areenan katolle, minkä johdosta kattohuopaan oli palanut reikä. Tästä aiheutui suuri tulipaloriski, sillä muutkin kattorakenteet olisivat saattaneet roihahtaa liekkeihin. Lisäksi yksi soihtu oli heitetty lähellä sijainneen auton pyörän alle, mikä puolestaan olisi voinut sytyttää koko auton tuleen.

Kaiken muun sähellyksen lisäksi yksi FC Lahden kannattaja oli kaatanut poliisin maahan.

Seuralle mätkäistiin peräti 6500 euron sakot. Tämä summa on poikkeuksellisen suuri, sillä esimerkiksi HIFK:n ja HJK:n välisessä paikallispelissä rikottiin heinäkuussa useita turvallisuusmääräyksiä ja sakkosumma oli tuolloin vain 1700 euroa.

– FC Lahden kannattajien toiminta on ollut jalkapallo-ottelulle poikkeuksellisen väkivaltaista ja vaarallista, ja aiheuttanut syntyneiden esinevahinkojen lisäksi vaaran vakavista henkilö- ja esinevahingoista, kurinpitopäätöksessä todetaan.

Koko kurinpitopäätöksen voit lukea Palloliiton sivuilta.


Joukkueet: