HS: FC Hongan kassa täysin tyhjä, palkat maksamatta – voiko Veikkausliiga-lisenssi jäädä saamatta?

FC Hongan Ykkösessä Runavik Kakkonen FIFA VAR KPV KuPS Crvena zvezda-hjk Vitebsk-KuPS Torshavn-HJK futisvedonlyönti Länsi-Suomen peliyhtiö HIFK Veikkausliigan otteluohjelma sarjajärjestelmä TPS HJK-Inter Ykkösessä Palloliitto NJS EIF HIFK Ykkösen FC Honka SJK VPS-PS Kemi Veikkausliiga Mika Ojala jalkapallo / Pallomeri.net

FC Hongan pitäisi valmistautua kauden tärkeimpiin otteluihin, mutta samaan aikaan Helsingin Sanomien mukaan pelaajien palkat ovat maksamatta.

HS uutisoi espoolaisen FC Hongan todella heikosta taloudellisesta tilanteesta, joka on johtanut jo siihen, että pelaajien lokakuun palkat ovat maksamatta.

– Esport Honka oy:llä ei ole tällä hetkellä rahaa kassassa, Esport-yhtiöiden kehitys- ja viestintäjohtaja Kurt Möller totesi HS:lle.

Honka pelaa keskiviikkona ensimmäisen osaottelun Veikkausliigan europelikarsinnan finaalissa VPS:ää vastaan. Kaksiosaisen otteluparin voittaja lunastaa paikan ensi kaudeksi Konferenssiliigan karsintoihin, joten taloudellisesti kyseessä on kauden merkittävimmät ottelut.

Taloudellinen tilanne ei voi olla heijastumatta kentälle, sillä pelaajien palkat ovat varmasti laskujen osalta prioriteettilistan kärjessä. Nyt rahaa ei näy, mutta myöskään suunnitelmia palkkojen maksuun ei ole.

– Koetimme viimeiseen asti, jotta palkat olisi saatu ajoissa maksuun, järjestää asioita ja jotta saisimme loppukauden hoidettua. Valitettavasti emme ole tällä kertaa onnistuneet. Meillä on aikaisemmin ollut vaikeita aikoja, mutta olemme viime hetkillä päässeet maaliin, Möller toteaa HS:lle.

– Koetamme löytää ratkaisua akuuttiin tilanteeseen, mutta mitään aikataulua ei ole minulla tiedossa, Möller jatkaa haastattelussa.

Maksuongelmat tulevat myös erittäin huonoon kohtaan muutenkin, sillä lisenssihakemukset ensi vuoden Veikkausliigaan pitää jättää 10. marraskuuta mennessä. Velat voivat olla yksi este koko lisenssin myöntämiselle, koska seuralla ei saa olla erääntyneitä, selviä ja riidattomia velkoja 31. lokakuuta.

– 10. marraskuuta pitää toimittaa kaikki, ja sitten katsomme, mitä meille on toimitettu vai onko toimitettu mitään. Tilanteen arvioiminen alkaa 10. marraskuuta. Liigalisenssikomitea kokoontuu 14. marraskuuta, Palloliiton seuralisenssipäällikkö Mikko Aitkoski sanoi HS:lle.


Joukkueet: