Näin kokoat Fantasy Premier League -joukkueen – ota nämä asiat huomioon

Everton Summer Series Valioliiga Fantasy Premier League
Kuva: Getty Images

Fantasy Premier League on ilmainen valmentajapeli, jossa kokoat joukkueen Valioliigassa pelaavista pelaajista.

Fantasy Premier League, tai tuttavallisemmin FPL, on erittäin suosittu Valioliiga-aiheinen valmentajapeli, jossa kaveriporukat taistelevat paremmuudestaan. Jos olet joskus pelannut Liigapörssiä, niin konsepti on sinulle tuttu, koska FPL toimii täysin vastaavalla tavalla.

Osallistu FPL-liigaan ja voita kahden hengen Valioliigamatka haluamaasi otteluun

Näin valitset joukkueen:

Jokainen pelaaja saa aluksi 100 miljoonan punnan kassan, jonka avulla pitää pystyä valitsemaan kokoonpanoon 15 pelaajaa. Maalivahteja valitaan kaksi, puolustajia viisi, keskikenttäpelaajia viisi ja hyökkääjiä kolme. Voit valita yhdestä Valioliiga-joukkueesta vain kolme pelaajaa, joten et voi koota esimerkiksi joukkuetta pelkistä Manchester Cityn pelaajista.

Jokaisella kierroksella valitset avauskokoonpanon, johon valitaan siis 11 pelaajaa. Näistä yhden valitset kapteeniksi, joka saa sen kierroksen pisteet kaksinkertaisena. Voit aina viikonloppujen välissä tehdä muutoksia avauskokoonpanoon vaihtamalla esimerkiksi penkiltä pelaajia. Jokaisen Gameweekin eli yhden kokonaisen kierroksen jälkeen sinulle tulee myös yksi ilmainen vaihto, jolla voit vaihtaa yhden pelaajan kokoonpanosi ulkopuoleltakin. Mikäli haluat tehdä enemmän vaihtoja kerrallaan, niin siitä sinua rangaistaan pistemenetyksillä.

Käytössäsi on kauden aikana erilaisia erikoisominaisuuksia, kuten Bench Boost ja Triple Captain. Bench Boostin avulla saat valitsemaltasi kierrokselta myös vaihtopenkin pisteet mukaan kierroksen pistemäärään. Triple Captain puolestaan antaa valitsemallesi kierrokselle kapteenin pisteet peräti kolminkertaisina.

Fantasy Premier League -pisteytys

Pelaajat keräävät pisteitä todella monin eri tavoin, mutta tähän on koottu yleisimmät tavat kerätä pisteitä sekä ehdottomasti tärkeimmät tavat.

 • Puolustajan maali: 6 pistettä
 • Keskikenttäpelaajan maali: 5 pistettä
 • Hyökkääjän maali: 4 pistettä
 • Syöttö: 3 pistettä
 • Maalivahdin ja puolustajien nollapeli: 4 pistettä
 • Torjuttu rankkari: 5 pistettä
 • Pelaa ottelussa: 1 piste
 • Pelaa ottelussa vähintään 60 minuuttia: 2 pistettä
 • Keltainen kortti: -1 piste
 • Punainen kortti: -3 pistettä
 • Oma maali: -2 pistettä

Kuten voit pisteytyksestä huomata, niin maalit ja syötöt ovat arvokkaita, kuten myös maalivahtien ja puolustajien nollapelit. Tämä tarkoittaakin sitä, että varsinkin Valioliigan huippujoukkueiden maalivahdit ja puolustajat ovat haluttua tavaraa, koska lähtökohtaisesti nämä seurat voittavat sekä pelaavat nollapelin useammin kuin muut.

Viime kaudella eniten FPL-pisteitä tuoneet pelaajat:

Ei ole kovinkaan suuri yllätys, että Liverpoolin Mo Salah toi eniten viime kaudella pisteitä valmentajille. Salah on varmasti tälläkin kaudella yksi ensimmäisistä valinnoista, kun kokoonpanoa lähdetään miettimään.

 1. Mo Salah (Liverpool) – 265 pistettä
 2. Son Heung-min (Tottenham) – 258 pistettä
 3. Trent Alexander-Arnold (Liverpool) – 208 pistettä
 4. Jarrod Bowen (West Ham) – 206 pistettä
 5. Joao Cancelo (Manchester City) – 201 pistettä
 6. Kevin De Bruyne (Manchester City) – 196 pistettä
 7. Harry Kane (Tottenham) – 192 pistettä
 8. Andrew Robertson (Liverpool) – 186 pistettä
 9. Virgil Van Dijk (Liverpool) – 183 pistettä
 10. James Maddison (Leicester) – 181 pistettä