Video: Näin F1-lähetykset uudistuvat – katsojille tarjoillaan entistä yksityiskohtaisempaa dataa

F1-lähetykset uudistukset 2020 / Pallomeri.net

F1-lähetykset uudistuvat, kun uusi kausi käynnistyy heinäkuussa. Amazon Web Services tarjoaa katsojille entistä yksityiskohtaisempaa dataa.

F1-kausi 2020 käynnistyy reilun kahden viikon kuluttua Itävallan Spielbergistä ja uuden kauden lisäksi F1-lähtetykset tulevat myös uudistumaan näkyvästi. Uudistusten taustalla on F1-organisaation yhteistyö Amazon Web Services -palvelun kanssa.

Uutuudet astuvat lähetyksiin mukaan eri vaiheissa. Ensimmäisenä kisaviikonloppuna katsojille tarjoillaan yksityiskohtaisia tietoja autoista, kuten niiden voimasta, downforcesta ja pidosta rataan.

Mainos alkaa

– Fanit pääsevät lähemmäksi radan tapahtumia kuin koskaan aikaisemmin ja näkemään aiemmin vain varikkosuoralla jaettuja tietoja, kertoi sarjan pääinsinööri Rob Smedley.

Elokuussa ajettavasta Iso-Britannian GP:stä lähtien voi verrata kuljettajien nopeuksia aikaisempiin vuosiin. Belgian GP:ssä voi puolestaan nähdä, kuinka kuljettajat suoriutuvat erilaisia nopeuksia vaativista mutkista.

Kauden loppupuolelle F1 ja AWS suunnittelevat kolme erilaista grafiikkaa, jotka koskisivat kuljettajan taitoja, auton kehitystä kauden aikana sekä aika-ajojen ja kilpailujen loppusijoitusten ennustamista.

Esimakua siitä miten F1-lähetykset uudistuvat:

Katso myös: Video: NASCAR-kisalle huikea loppu – voitto ratkesi senttien erolla