F1-fanit valtasivat Span – repivät kielloista huolimatta mukaansa kaiken mikä irti lähti

F1-fanit Span radalla

F1-fanit pistivät Span radan uuteen uskoon Belgian GP:n jälkeen, kun radan ympäristöstä revittiin kaikki mahdollinen irti.

Formulakisojen liput maksavat tunnetusti maltaita, mutta viime aikoina fanit ovat keksineet uuden tavan ottaa kirjaimellisesti kaikki mahdollinen irti lipun hinnasta.

Tavallisesti kilpailun päätyttyä fanit pääsevät radalle ja tarkoituksena antaa kaikille mahdollisuus painella kohti palkintojenjakotilaisuutta. Kaikkien fanien suunta ei suinkaan kulkenut varikon suuntaan, vaan osalla faneista oli mielessä jotain aivan muuta.

Fanien matkaan tarttuu lähes kaikki mahdollinen, minkä käsissä voi kantaa. Mainoskyltit, sponsoreiden logot, jarrumerkit ja muut radan viereen asetellut pahviset esineet olivat haluttuja matkamuistoja.

FIA on pyrkinyt estämään faneja varastamasta omaisuuttaan. Kesällä ajettujen Britannian ja Itävallan GP:n jälkeen lajipomot ilmoittivat lisäävänsä kisan jälkeistä valvontaa, jotta varastelu saataisiin kuriin.

Spassa tässä ei onnistuttu alkuunkaan. Sosiaalisessa mediassa levisi kosolti kuvia, jossa katsojat ovat tutussa puuhassa. Huvittavin esimerkki nähtiin, kun varastelevat fanit kulkivat taulut käsissään ohi valtavasta jättiscreenistä, jossa varkaita varoitetaan seuraamuksista.

F1-fanit repivät kielloista huolimatta kaiken mahdollisen irti Span radalta:

Katso myös: Hurja kolari Formula 3 -kisassa – Oliver Goethe ja Zane Maloney rysähtivät voimalla rengasvalliin