AL: Älyvapaa tilanne F-liigan finaaleissa – Classic ja Oilers joutuvat sääntöjen määrääminä evakkoon, jos sarja venyy

Oilers-Classic

Aamulehti uutisoi, että Classic ja Oilers joutuvat järjettömien sarjamääräysten takia evakkoon, jos finaalisarja venyy yli neljän pelin.

Aamulehti uutisoi, että miesten F-liigan finaalisarjassa ollaan jouduttu täysin älyvapaan tilanteen äärelle ja kiitos asiasta kuuluu Salibandyliitolle sekä sen järjettömille sarjamääräyksille.

Liiton sarjamääräysten mukaan viimeistään viidennestä finaalista alkaen katsomoissa pitää olla istumapaikkoja vähintään 2 000 katsojalle. Sen paremmin Classicin kotisali Lempäälässä kuin Oilersin kotihalli Espoon Tapiolassa ei täytä tuota kriteeriä.

Mainos alkaa:

Finaalisarja on siis jo käynnissä, mutta tarvittaessa pelattavien kolmen viimeisen finaalin ajankohtaa tai pelipaikkoja ei ole kerrottu. F-liiga tiedotti viime viikolla, että ”mahdolliset kolme lisäpeliä varmistuvat myöhemmin jäähallitilanteiden varmistuttua.”

– Meidän suunnitelma oli saada poikkeuslupa viidenteen tai kuudenteen peliin. Sen ymmärrän, että seitsemäs peli viedään jonnekin, mutta en sitä, että myös viides tai kuudes peli. On urheilun perusarvoja vastaan, että kotisali viedään väkisin, Classicin toiminnanjohtaja Pasi Peltola sanoo Aamulehdelle.

Poikkeuslupaa ei Peltolan mukaan tullut. Classic oli samanlaisen haasteen edessä jo kaksi vuotta sitten. Keväällä 2022 Classic olisi vienyt ratkaisufinaalin Hakametsän jäähalliin, mutta finaalisarja Nokian KrP:tä vastaan ennätti ratketa kuudennessa ottelussa Nokian jäähallissa. Tuolloin Classic sai pelata viidennen pelin omassa kotisalissaan.

– Hakametsään ei pääse. Ei tarvitse edes pohtia, onko se järkevää, koska se ei ole vapaana, Peltola toteaa.

Espoon Oilers pelasi jo välierissä kaksi ottelua Espoon Metro Areenassa, mutta ongelmana on, että kyseinen halli on jääkiekon alle 18-vuotiaiden MM-kisojen näyttämönä 25. huhtikuuta lähtien.

F-liigan neljäs finaali on ohjelmassa 20. huhtikuuta. Metro Areenassa ei siis voisi pelata mahdollista seitsemättä finaalia ilman, että joukkueet kohtaisivat kolmena päivänä peräkkäin.

Tsekkaa myös: Finnish Padel Tourilla uskomaton suoritus – Saska Huttunen blokkasi lyönnin nerokkaalla tavalla


Joukkueet: ,