Evander Holyfield lateli melkoista tarinaa Tysonin puraisusta – ”Halusin purra häntä naamaan, mutta profeetta esti sen”

Evander Holyfield vs Mike Tyson 1997 / Pallomeri.net

Nyrkkeilylegenda Evander Holyfield vieraili BBC:n radio-ohjelmassa ja kertoi melkoista tarinaa illasta, jolloin Mike Tyson puri häntä korvaan kehässä.

Entinen maailmanmestari Evander Holyfield vieraili BBC Radio 5:n ohjelmassa muistelemassa legendaarisiksi nousseita otteluita Mike Tysonin kanssa. Otteluista jälkimmäinen on yksi maineikkaimmista otteluista ikinä, sillä Tyson puri Holyfieldiä kahdesti sen aikana.

Tysonin puraisun taustalla oli se, että hän koki mielestään vääryyttä. Hän valitti tuomarille, että Holyfield puski päällään jatkuvasti ja kun ei saanut virkavallalta vastakaikua, hän otti oikeuden omiin käsiinsä ja kosti puremalla.

Holyfield ei jatkanut koston kierrettä ja hän selitti asiaa jumalallisella väliintulolla.

Mainos alkaa

– Asia on niin, että profeetta kertoi minulle ennen ottelua, että ”Mike aikoo tehdä jotain pahaa sinulle tässä ottelussa. Sinun täytyy pitää ajatuksessa Herrassa. Se on ainoa tapa, jolla hän pääsee ihosi alle ja saa keskittymisesi herpaantumaan”. Ja niin kävikin, koska aioin purra häntä takaisin. Halusin purra häntä naamaan, mutta koska profeetta varoitti minua etukäteen, hän esti sen. Sanoin henkilökunnalleni, että jos hän tekee jotain sellaista, niin muistuttakaa minua siitä, mitä profeetta sanoi, Holyfield kertoi.

–  En ajatellut mitään muuta. Aioin purra häntä takaisin. Kulmamieheni muistutti minua Herran sanoista, mutta en halunnut muistaa niitä, koska halusin purra ja näyttää, että minäkin olin vihainen. Yhtäkkiä muistin mitä isoäitini opetuksen siitä, että kostaja jää aina kiinni. Ajattelin sitä ja päätin olla purematta.

Tottelipa Holyfield lopulta isoäitiään tai profeettoja, niin ratkaisu oli lopulta oikea. Ottelun kolmannessa erässä Tyson puri toisen kerran ja tuli diskatuksi.

Tsekkaa myös: Klassikkovideo: Nyrkkeilijä antoi suudelman punnituksessa – sai kostoksi hurjan avarin