Euroviisut-finaali 2023: Käärijä toiseksi suurin suosikki voittajaksi

Euroviisut 2019

Euroviisut huipentuu lauantai-iltana, kun ohjelmassa on jännittävä finaali. Pokkaako Suomen Käärijä lopulta mestaruuden?

Käärijä selvitti upeasti tiensä finaaliin karsinnoista, mikä oli kaikin puolin myös odotettua. Esitys on edelleen jäätävässä suosiossa ympäri maailman, joten odotukset finaalin suhteen ovat todella korkealla. Ainut potentiaalinen uhkaaja on Ruotsin Loreen, joka on ennakolta suurin suosikki. Coolbetilla Loreenin voitosta on tarjolla kerroin 1.50.

Jo kertoimetkin sen paljastavat, että ainut potentiaalinen uhkaaja on Käärijä, jonka voitosta Coolbet tarjoaa kertoimen 3.80. Kolmantena on Ukraina, jolla kerroin on jo peräti 9.00.

Suomen edellisestä Euroviisujen voitosta on ehtinyt kulumaan jo 17 vuotta, joten Käärijän voitto olisi jättimäinen paukku kaikin puolin. Loreen on jo kertaalleen voittanut Euroviisut, joten siltä osin moni varmasti haluaa äänestää Suomen voittoa.

Tämä näkyy myös kertoimissa, sillä Suomi on suurin suosikki saamaan eniten puhelinääniä. Kerroin tästä on 1.52. Sen sijaan juryn pisteissä Käärijän ennakoidaan antavan tasoitusta Loreenille. Ruotsalaisartistin kerroin juryn suosikiksi on 1.32. Käärijän kerroin puolestaan on 21.00, joten suomalaishahmon ei uskota pärjäävän ammattilaisten papereissa.