Jokereiden kannattajayhdistys Eteläpääty menossa boikottiin – syynä torstain Minsk-ottelu

Eteläpääty syyskuuta Jokereita KHL SKA Pietari Jokerit live stream

Jokereiden kannattajayhdistys Eteläpääty ry ilmoitti boikotoivansa Jokereiden otteluita toistaiseksi, mikäli torstain ottelu Dinamo Minskiä vastaan pelataan.

Jokereiden KHL-kauden on tarkoitus käynnistyä torstaina, kun joukkueella on edessään vierasottelu Dinamo Minskin vieraaksi. Ottelu on aiheuttanut valtavan kohun, sillä Valko-Venäjän poliittinen tilanne on tällä hetkellä arka ja maassa on käynnissä presidentinvaalien aiheuttamia mellakoita.

– Valko-Venäjällä vallitsevan tilanteen ja ihmisoikeusloukkauksien vuoksi, emme voi hyväksyä ottelun pelaamista Minskissä, Eteläpääty ry:n tiedotteessa todetaan.

Jokereiden fanit suosittelevat boikottia kaikille Eteläpäädyn jäsenille sekä laajemmin kaikille jokerifaneille.

Mainos alkaa

Helsinkiläisseuran ensimmäinen kotiottelu on ohjelmassa 9. syyskuuta, kun Hartwall Arenalle saapuu vieraaksi Neftekhimik.

Eteläpäädyn kannanotto oli jo aikaisemmin se, että joukkueen tulisi antaa luovutusvoitto, mikäli avauskamppailua ei saada siirrettyä. Nyt faniyhdistys ottaa käyttöön entistä järeämmät toimet, jotta Jokerit saisi ratkaistua tilanteen jotenkin muuten kuin ottelun pelaamalla.