Hävyttömän räikeä sopupelivyyhti Etelä-Afrikassa – yhteen otteluun 41 omaa maalia, neljä joukkuetta diskattiin

sopupelivyyhti GAIS fifa uefa valioliiga leeds jalkapalloilija (geneerinen futiskuvitus) pelikiellon / Pallomeri.net

Etelä-Afrikan alasarjasta paljastui hämmästyttävän räikeä sopupelivyyhti, joka johti neljän joukkueen diskaamiseen sarjasta.

Etelä-Afrikan neljänneksi korkeimmalta sarjatasolta kuului kummia, kun peräti neljän seuran kausi päättyi diskaukseen, kun niiden todettiin syyllistyneen poikkeuksellisen räikeään ja röyhkeään ottelutulosten manipulointiin.

Erikoinen sopupelivyyhti poiki pelaajille, valmentajille ja tuomareille peli- ja toimintakieltoja, jotka olivat pituuksiltaan viidestä kymmeneen vuoteen.

– Tutkintamme mukaan Matiyasi ja Nsami halusivat estää Shivulania voittamasta sarjaa, joten joukkueet sopivat ottelun lopputuloksesta etukäteen. Kun Shivulani kuuli, että Matiyasi johti tauolla 22–0, Shivulani järjesteli Kotoko Happy Boysin pelaajat pois kentältä. Kotokon pelaajat valittelivat olevansa väsyneitä ja kentälle jäi vain seitsemän pelaajaa, Etelä-Afrikan jalkapalloliiton aluepäällikkö Vincent Ramphago kertoi BBC:lle.

Tapahtumien kulussa kaikki viittaa siihen, ettei sopupelejä edes yritetty peitellä, vaan toiminta oli avoimen härskiä.

– Matiyasin pelissä tuomari antoi Nsamin pelaajille punaisia kortteja ja joukkueella oli vain seitsemän pelaajaa kentällä, Ramphago paljasti.

Matiyasi voitti Nsamin pöytäkirjan mukaan 59–1. Shivulani voitti Kotokon 33–1. Pelit olivat varsin runsasmaalisia siihen nähden, että Matiyasin edellinen voitto Nsamista tuli maalein 2–1 ja Shivulani pelasi Kotokon kanssa 2–2-tasapelin.

– Tutkinnassa huomasimme, että pöytäkirja oli virheellisesti täytetty. Pelissä oli tullut 41 omaa maalia, Ramphago totesi Matiyasin ja Nsamin välisestä ottelusta.

Joukkueet eivät onnistuneet järjestelemään itselleen mieluista mestaria, sillä kaikki vyyhdissä mukana olleet neljä seuraa diskattiin ja näin ollen pisteissä neljänneksi tullut Gawula Classic nousi sarjan mestariksi.

Tsekkaa myös: FC Futura -pelaajalla pimeni Miesten Kakkosessa – kävi pelin jälkeen käsiksi vastustajaan ja sai massiivisen pelikiellon