Upeaa urheiluhenkeä – estejuoksija uhrasi oman kisansa jäätyään auttamaan kaatunutta kilpakumppania

Estejuoksija Nahuel Carabana
Kuva: Getty Images

Yleisurheilun EM-kisoissa nähtiin upeaa urheiluhenkeä, kun estejuoksija Nahuel Carabana jäi auttamaan kaatunutta kilpakumppania.

Yleisurheilun EM-kisojen miesten 3000 metrin estejouksun alkuerässä nähtiin erittäin sykähdyttävä hetki ja urheiluhengen osoitus, kun Andorran Nahuel Carabana uhrasi oman kisansa auttaakseen kilpakumppaniaan.

Tanskan Axel Vang Christensen kaatui eräällä aidalla johtaessaan kisaa ja loukkaantui ikävännäköisesti. Kärkijoukon mukana ollut Carabana näki Christensenin huutavan tuskissaan ja pysähtyi auttamaan hänet radan sivuun. Tämän jälkeen Carabana juoksi suorituksensa loppuun, kun lääkintäjoukot saapuivat kantamaan Christensenin paareilla pois.

Carabana ei luonnollisesti enää päässyt lähellekään kärkeä, joten hän uhrasi upealla eleellään oman suorituksensa. Yleisö luonnollisesti ymmärsi tapahtumien merkityksen ja palkitsi Carabanan osoittamalla seisaallaan suosiota, kun hän ylitti maaliviivan.

Carabana kertoi Ylen lähetyksessä, ettei päätös ollut helppo, mutta hän totesi toimineensa intuition pohjalta ja seuranneen sydäntään.

Andorralainen estejuoksija Nahuel Carabana jää auttamaan kaatunutta kilpakumppania ja uhraa oman juoksunsa:

Yleisö osoitti Carabanalle seisaallaan suosiota, kun hän juoksi maaliin:

Katso myös: EM-maratonille mieletön loppuhuipennus – saksalaisjuoksija kiri viime metreillä mestariksi