Korona kiusaa EM-kisajoukkueita – tartuntoja todettu Espanjan sekä Ruotsin pelaajilla

Espanja Espanjan Sergio Busquets
Kuva: Getty Images

Korona on vahvasti läsnä, kun jalkapallon EM-kisat lähestyvät kovaa vauhtia. Valmistautumisesta ei ole selvitty myöskään ilman tartuntoja.

Jo aikaisemmin Espanja ilmoitti, että sen kapteenilla Sergio Busquetsilla on todettu koronavirus. Nyt joukkueessa on ilmennyt myös toinen tartunta, sillä Diego Llorente on antanut positiivisen tuloksen. Koronatapaukset ovat johtaneet siihen, että Espanja on joutunut kutsumaan koolle useamman varamiehen harjoittelemaan keskenään, jos tapauksia ilmenee lisää. Myös koronarokotukset ovat viimeisimmän tiedon mukaan onnistumassa eli pelaajat rokotettaisiin keskiviikkona ennen kisojen alkua.

Espanja ei ole ainut maa, joka on ongelmissa koronaviruksen kanssa. Nimittäin Ruotsin maajoukkueessa on myös ilmennyt kaksi tartuntaa. Juventuksen Dejan Kulusevski antoi ensimmäiseksi positiivisen tuloksen. Tätä seurasi Mattias Svanbergin koronatartunta, joka ilmeni kesken joukkueen harjoitusten.

Mainos alkaa

Jalkapallon EM-kisat käynnistyvät perjantai-iltana, kun Turkki ja Italia kohtaavat Roomassa. Sen sijaan koronahuolien keskellä painivat Espanja ja Ruotsi aloittavat turnauksen keskinäisellä ottelulla maanantaina 14. kesäkuuta.