Kohussa ryvettynyt Espanjan jalkapallopomo kieltäytyy eroamasta – naisten MM-kultajoukkue meni lakkoon

espanjan liiton puheenjohtaja Luis Rubiales suuteli Jennifer Hermoso

Espanjan jalkapalloliiton puheenjohtaja Luis Rubialesin toimista noussut kohu on nyt johtanut naisten MM-kultajoukkueen lakkoon.

Toisin kuin jotkut medialähteet torstai-iltana uutisoivat, Espanjan jalkapalloliiton puheenjohtaja Luis Rubiales ei missään nimessä aio erota tehtävästään. Rubialesin eroa on vaadittu viime sunnuntain naisten MM-finaalin jälkeen hänen käytöksensä takia.

Rubiales suuteli hyökkääjä Jenni Hermosoa huulille finaalin päätyttyä palkintojenjaon yhteydessä. Lisäksi Rubiales kouraisi jalkoväliään loppuvihellyksen jälkeen stadionin VIP-alueella, jossa peliä olivat seuraamassa myös maan kuningatar Letizia ja hänen 16-vuotias tyttärensä.

Hermoso sanoi finaalin jälkeen sosiaalisessa mediassa pyörineellä videolla, että hän ei pitänyt Rubialesin suudelmasta. Aluksi Rubiales kutsui suudelmasta suuttuneita idiooteiksi. Myöhemmin hän pyysi tapahtunutta anteeksi, mutta antoi ymmärtää, ettei itse kokenut tehneensä mitään väärää.

Myös Hermosolta julkaistiin lausunto, jossa hän kehui suhdettaan Rubialesin kanssa. Espanjalaismediassa kerrottiin myöhemmin, että lausunto ei ollut tullut hyökkääjältä itseltään, vaan maajoukkueen viestintäosastolta, joka kirjoitti sanat Hermoson suuhun sopiviksi ja antoi eteenpäin medialle.

Hermosoa edustava pelaajayhdistys FUTPRO sanoi torstaina, että Rubiales ansaitsee rangaistuksen toiminnastaan. Kansainvälinen jalkapalloliitto FIFA aloitti samana päivänä tutkintansa liittopomosta.

Perjantaina Rubiales puhui liiton kokouksessa, jossa hän julisti, ettei ole jättämässä tehtäväänsä.

– En aio erota, en aio erota. Täällä on meneillään yhteiskunnallinen salamurha. Olen valmis tulemaan parjatuksi puolustaakseni ihanteitani. Pyydän varauksetta anteeksi, mutta en ole ansainnut tätä ihmisjahtia, josta olen kärsinyt, Rubiales sanoi BBC:n mukaan

BBC kertoo myös, että Rubiales sai toistuvasti suosionosoituksia puhuessaan kokouksessa, jonka Espanjan jalkapalloliitto vaati järjestettäväksi kiireellisesti. Rubiales puolusti toimiaan ja sanoi yrittäneensä lohduttaa Hermosoa, jonka rangaistuspotku torjuttiin finaalin toisella jaksolla.

– Sanoin hänelle, että ”unohda rangaistuspotku”’ ja kysyin, käykö pieni pusu. Hän sanoi ”OK”. Se oli spontaani suudelma. Molemminpuolinen, euforinen ja yhteisymmärrykseen perustuva. Se on avainasemassa. Riittääkö yhteisymmärryksessä annettu pusu siihen, että minä lähden pois? Taistelen loppuun asti, Rubiales julisti.

Rubiales pyysi anteeksi toista tekoaan eli tarttumista haaroväliinsä.

- Haluan pyytää anteeksi tuota euforian hetkellä tapahtunutta asiaa. Olin niin tunteiden vallassa, menetin kontrollin ja vein käteni sinne, Rubiales sanoi.

Rubialesin ilmoitusta ei otettu hyvällä vastaan naisten MM-kultajoukkueen keskuudessa. Joukkue vaatii yhä ankarammin maansa jalkapalloliiton johdon vaihtamista. Vaatimustensa vakuudeksi pelaajat ilmoittavat yhteisessä tiedotteessaan, etteivät pelaa maajoukkueessa ennen kuin johto on vaihdettu.

Yhteistiedotteesta kertoo uutistoimisto Reuters, jonka mukaan tiedotteen on allekirjoittanut 56 pelaajaa mukaan lukien kaikki kultajoukkueen pelaajat.

Tsekkaa myös: Lionel Messi on kentälläkin turvassa – entinen erikoisjoukkojen sotilas seuraa jokaista liikettä sivurajalta


Joukkueet: