Espanjan liigapomo haluaa jatkaa pelejä uusista tartunnoista huolimatta – ”Tartuntaa on lähes mahdoton saada ottelutilanteessa”

Espanjan jalkapalloliigan puheenjohtaja Javier Tebas / Pallomeri.net

Espanjan jalkapalloliigan puheenjohtaja toivoo, että jalkapallokausi jatkuu koronasta huolimatta. Hänen mukaansa tartuntaa ei voi saada ottelutilanteessa.

Espanjan jalkapalloliigan puheenjohtaja Javier Tebas toivoo, että jalkapallosarjat palaavat koronatauolta tuoreista tartuntatapauksista huolimatta. Tebas vahvisti sunnuntai-iltana viiden liigapelaajan ja kolmen joukkueen toimihenkilön positiiviset virusnäytteet.

Tebas esitti, että pelit alkaisivat Espanjan kahdella ylimmällä sarjatasolla 12. kesäkuuta.

– Toivon, että pelit alkavat taas, mutta kaikki riippuu nyt numeroista. Terveysviranomaiset tekevät lopulliset päätökset. He kertovat, mitä voimme tehdä, emmekä me painosta heitä. Emme päätä myöskään aikataulusta, jonka mukaan toimimme, Tebas totesi tv-kanava Movistarin haastattelussa.

Mainos alkaa

Tebasin mielestä Espanja toimii oikein, kun maassa yritetään uudelleenkäynnistää urheilua, vaikka tartuntoja onkin ilmennyt lisää. Tebas pitää muutenkin tartuntojen määrää vähäisenä.

– Ennakoimme, että tapauksia olisi 25 tai 30. Nyt meillä on 2 500 ihmisen joukossa vain kahdeksan todettua tartuntaa. Kaiken lisäksi sairastuneet pelaajat ovat jo toipumisvaiheessa ja heidät testataan uudestaan vielä tällä viikolla, Tebas sanoi.

Espanjan liigan pelaajat on tämänhetkisten suunnitelmien mukaan tarkoitus testata aina 24 tuntia ennen seuraavaa ottelua.

– Selvityksemme mukaan tartuntaa on käytännössä lähes mahdoton saada ottelutilanteessa. Riski on mitä pienin, jos kaikki noudattavat sovitusti kaikkia varotoimia. Tartuntoja ei pitäisi tulla, jos asiat hoidetaan sovitulla tavalla, Tebas vakuutti.

Positiivisen näytteen antaneet pelaajat ovat oireettomia mutta kodeissaan karanteenissa. He voivat palata joukkueiden harjoitustiloihin annettuaan kaksi negatiivista koronatestiä. Pelaajat saavat toistaiseksi tehdä seuran tiloissa yksilöharjoituksia, joista siirrytään asteittain pienryhmiin ja joukkueharjoituksiin.

Näillä näkymin pandemian keskeyttämää La Ligaa ja maan kakkosliigaa Segunda Divisionia jatketaan tyhjille katsomoille. Alempien sarjojen jatko on peruttu, mutta La Ligasta ja Segunda Divisionista ei voida luopua. Tebasin mukaan seurat kärsivät yhteensä miljardin euron tappiot, jos kaudet loppuvat kesken.

Lue myös: TOP5-listaus: Tässä Bundesliigan kaikkien aikojen maalintekijät!