Espanjan superlupaus Lamine Yamal pelasi EM-kisojen iltapelissä – rikkoi Saksan lakia

Lamine Yamal EM-finaali
Kuva: Getty Images

Espanjan vasta 16-vuotias superlupaus Lamine Yamal on ollut yksi jalkapallon EM-kisojen puhutuimmista pelaajista.

Barcelonassa läpimurron tehnyt ja nyt Espanjan avauskokoonpanoon murtautunut Yamal on maan suurin timantti. Ikää on vasta 16 vuotta ja se onkin nyt aiheuttanut hieman ongelmia Saksassa. Maassa on voimassa nuorisonsuojelulaki, joka kieltää alle 18-vuotiaiden työnteon iltakahdeksan jälkeen. Urheilun puolella on pykälä, jonka johdosta alle 18-vuotiaat ammattiurheilijat saavat työskennellä klo 23 asti.

Yamal oli Espanjan avauksessa torstain iltapelissä Italiaa vastaan. Ottelu loppui paikallista aikaa hieman ennen klo 23, mutta Yamalin kohdalla ottelun jälkeen ohjelmassa oli erilaisia velvollisuuksia, kuten haastatteluiden antamista. Näin ollen espanjalaisnuorukaisen työaika ylittyi, jolloin se rikkoi lain pykäliä.

Mainos alkaa:

Blick-lehden mukaan tämän lain rikkominen aiheuttaa ongelmia työnantajalla, joka tässä tapauksessa olisi Espanjan jalkapalloliitto. Sanktio voisi olla jopa 30 000 euron sakot. Lehden mukaan tässä tapauksessa kuitenkin rike katsottanee sormien läpi, kun kyseessä on EM-kisat.

Yamal kuitenkin saattaa hyvinkin rikkoa vielä lisää lakia tulevissa otteluissa, sillä myös Espanjan seuraava peli on myöhäisottelu, joka venyy kaikkine velvollisuuksineen klo 23 jälkeiseen aikaan.


Pelaajat:
Joukkueet: