Otetlumanipulaatio ei kannata – espanjalainen tennispelaaja sai 15 vuoden pelikiellon

Tennispelaaja sopupeli pelikielto

Espanjalainen tennispelaaja Aaron Cortes on saanut hurjan, peräti 15 vuoden mittaisen pelikiellon useiden sääntörikkomusten vuoksi.

Cortesin rikkomukset olivat BBC:n mukaan tapahtuneet vuosien 2016-2018 välillä. Hän oli manipuloinut otteluiden lopputuloksia ja lyönyt itse niistä vetoa. Espanjalainen oli myös jättänyt kertomasta viranomaisille lahjontayrityksistä, mikä sekin on rangaistava teko.

Lisäksi Cortes oli maksanut turnausjärjestäjille villejä kortteja kisoihin, joihin hän ei muuten olisi rankinginsa perusteella edes päässyt mukaan.

Mainos alkaa:

Sopupeleistä tullutta rahallista hyötyä ei kerrottu – jos se nyt edes on tiedossa – mutta pelikiellon lisäksi Cortes sai myös noin 70 000 euron sakot.

Cortes on ollut parhaimmillaan maailmanlistalla sijalla 955. Pelikieltonsa aikana hän ei pelaamisen lisäksi saa myöskään valmentaa missään miesten tai naisten ammattilaisjärjestöjen turnauksissa – eikä olla edes katsojana niissä. Onkin turvallista sanoa, että miehen ura on taputeltu ainakin pelihommien osalta.