AS: Espanja uhataan sulkea pois EM-kisoista

Espanja

Espanja saatetaan sulkea ulos kesän EM-kisoista ja myös tulevat edustukset ovat uhattuna mahdollisen poliittisen sekaantumisen vuoksi.

Espanjalaiselehti AS uutisoi, että jalkapallon kiistattomiin suurmaihin lukeutuva Espanja uhataan sulkea ulos tulevan kesän EM-kisoista. Espanjan mahdollisen kisoista sulkemisen syynä on se, että maan hallinto on sekaantunut Espanjan jalkapalloliiton RFEF:n toimintaan. Kansainvälinen jalkapalloliitto FIFA ja Euroopan jalkapalloliitto UEFA ovat tuominneet toiminnan.

FIFA ja UEFA kokevat AS:n mukaan, että espanjalaisessa jalkapallossa on ylitetty raja ja seurauksia on tultava. Seuraukset saattavat ulottua muuallekin kuin maajoukkueeseen. Maan suurseurat Real Madrid ja Barcelona voidaan sulkea ensi kauden Mestarien liigasta ja Espanja uhkaa menettää vuoden 2030 MM-kisat, jotka sen on tarkoitus järjestää yhdessä Portugalin ja Marokon kanssa.

Mainos alkaa:

UEFA JA FIFA lähettivät viime viikolla Espanjan urheilukomissio CSD:n puheenjohtajalle José Manuel Rodríguez-Uribesille kirjeen, jossa kyseenalaistettiin komission sekaantumista Espanjana jalkapalloliiton toimintaan.

Kirjeessä varoitettiin, että FIFA ja UEFA eivät hyväksy minkäänlaista poliittista sekaantumista jalkapalloliittojen toimintaan. CSD:n pitää vastata perjantaihin mennessä UEFA:n ja FIFA:n esittämiin kysymyksiin tapauksesta.

AS:n mukaan perjantain jälkeen tapaus voi edetä kahdella eri tavalla. Joko FIFA ja UEFA hyväksyvät selityksen siitä, miksi CSD puuttui kansallisen jalkapalloliiton toimintaan, tai sitten komission toimet tuomitaan poliittisena vaikuttamisena.

Jälkimmäisessä vaihtoehdossa seuraukset voisivat olla rajut ja Espanjan jalkapalloliitto suljettaisiin AS:n mukaan lähes välittömästi FIFA:n ja UEFA:n toiminnasta. Tällöin Espanja menettäisi luonnollisesti edustusoikeutensa kyseisten liittojen alaisissa kilpailuissa.

EM-kisat alkavat 14. kesäkuuta Saksassa. Espanjan on tarkoitus pelata kovassa B-lohkossa Kroatian, Italian ja Albanian kanssa.

Tsekkaa myös: BBC: Valioliiga suunnittelee menokattoa – vain kolme seuraa äänesti vastaan


Joukkueet: