EM-kisoissa huimaa draamaa – Liettua tasoitti Espanjaa vastaan ottelun viimeisellä sekunnilla

EM-kisoissa draamaa Espanja-Liettua - Pallomeri.net

Espanja ja Liettua tarjoilivat todellisen jännitysnäytelmän, kun maat iskivät yhteen koripallon EM-kisojen neljännesvälierissä lauantaina.

Matsi eteni tasatahtiin, mutta toisella jaksolla Liettua onnistui jo kertaalleen rykäisemään eron peräti 11 pisteeseen. Espanja ei kuitenkaan luovuttanut vaan se oli pian jälleen aivan tuntumassa – ja onnistui aivan loppuhetkillä kampeamaan itsensä myös johtoon.

Varsinainen peliaika sai kuitenkin varsin dramaattisen lopun, sillä kun peliä oli jäljellä alle sekunti, Ignas Brazdeikis nousi levypallossa korkeimmalle ja tuikkasi pelin tasoihin. Espanjalle jäi jossiteltavaa, sillä hetkeä aiemmin toisessa päässä missattu vapaaheitto olisi muuttanut eron kolmeen pisteeseen.

Jossittelulle ei kuitenkaan lopulta jäänyt sijaa: Jatkoajalla Espanja karkasi nopeasti viiden pisteen johtoon, eikä se tästä johtoasemastaan suostunut enää luopumaan vaan voittolukemat kirjattiin 102-94. Joukkueen puolivälierävastustaja selviää sunnuntaina, kun Susijengi ja Kroatia iskevät yhteen.

Liettua tasoitti pelin viimeisellä sekunnilla:

Jos video ei näy, voit katsoa sen Eurobasketin Twitterissä.