Esapekka Lappi joutui keskeyttämään kärkipaikalta – molemmat takarenkaat irtosivat kesken ajon

Esapekka Lappi

Esapekka Lappi joutui keskeyttämään Sardinian MM-rallin lauantaina kärkipaikalta, kun takarenkaat lähtivät irti kesken erikoiskokeen.

Toyotan Esapekka Lapin haaveet menestyksestä Sardinian MM-rallissa menivät mönkään lauantain ensimmäisellä erikoiskokeella tapahtuneen ulosajon takia.

Lapin auto osui sekä seinään että kahteen kiveen ja päätyi pusikkoon. Raju ulosajo tuhosi autoa pahasti, sillä molemmat takapyörät jäivät matkan varrelle, mutta onneksi Lappi sekä kartanlukija Janne Ferm ovat kunnossa.

– Maakivi osui pohjapanssariin ja ajolinja siirtyi saman tien. En tiedä montako kymmentä senttiä linja meni ulommaksi, mutta tarpeeksi. Siitä sitten oikea takakulma osui kallioon ja auto kimposi toiselle puolelle puuhun vasemman takakulman osalta. Kun molemmat takapyörät puuttuvat, ei siinä oikein eteenpäin pääse, Lappi kertasi Iltalehden haastattelussa.

– Vasen takapyörä jäi sinne mäkeen iskunvaimentimineen ja vetoakseleineen. Oikea takaripustus on myös irti. Keulassa ei ole mitään. Katsotaan nyt, saadaanko se kuntoon, mutta epäilen, että ei. Isku puuhun oli aika raju, vaikka vauhtia ei ollut paljon. Korissa oli ainakin jotain halkeamaa, Lappi harmitteli.

Lappi johti rallia perjantain jälkeen. Hänen keskeytyksensä jälkeen kärjessä on Ott Tänak.

Esapekka Lappi joutui keskeyttämään Sardinian MM-rallin kärkipaikalta kolaroinnin takia:

Katso myös: Kiihdytyskisassa pelottava onnettomuus – auto leimahti hurjiin liekkeihin törmäyksen jälkeen


Pelaajat: