Käsittämätöntä sekoilua Afrikan mestaruuskisoissa – erotuomari päätti pelin kahdesti ennen aikojaan

Tunisia-Mali -Ottelun erotuomari

Afrikan mestaruuskisojen ottelu Tunisia-Mali päättyi sekoiluun, kun erotuomari puhalsi loppuvihellyksen kahdesti ennen täyttä aikaa.

Afrikan mestaruuskisoissa on jo turnauksen alkupäivinä sattunut ja tapahtunut kaikenlaista, mutta toistaiseksi kovin suoritus nähtiin Tunisian ja Malin välisessä alkulohkon ottelussa, jossa erotuomari Janny Sikazwe pisti pystyyn todella omituisen show’n.

Sikazwe ei kaikesta päätellen ollut asettanut kelloaan oikein tai unohti kuinka kauan jalkapallo-ottelun tulisi kestää, sillä hän päätti ottelun kahdesti ennen aikojaan ja jälkimmäisellä kerralla peli myös todella päättyi.

Ensin Sikazwe puhalsi loppuvihellyksen heti, kun 86. minuutti oli lähtenyt käyntiin. Tällä kertaa Sikazwe tajusi virheensä ja pisti pelin uudestaan käyntiin.

Kun pelikello oli käynyt aikaan 89:47, puhalsi Sikazwe jälleen loppuvihellyksen käynnistäen kunnon kaaoksen. Tunisian valmennusjohto yritti viestittää asiaa Sikazwelle ja muulle tuomaristolle, joka ilmeisesti piti Tunisian johdon suuttumusta vain huonon häviäjän käytöksenä.

Jos tapaus ei olisi jo näillä tiedoilla tarpeeksi hämmästyttävä, niin on syytä mainita, ettei ottelu ollut erityisen tapahtumaköyhä. Ottelussa nimittäin suoritettiin kahdeksan pelaajavaihtoa, kaksi VAR-tarkastusta ja tähän kun lisätään maalijuhlinta sekä Malille annettu punainen kortti. Tuntuu vähintäänkin käsittämättömältä, että oli Sikazwen kello pielessä tai ei, niin hän ei näiden tapahtumien jälkeen selvästikään nähnyt lisäajan antamista tarpeellisena.

Protesteilla ei kuitenkaan ollut minkäänlaista vaikutusta, joten ottelu siis päättyi ennen 90 minuutin täyttymistä Malin 1-0-voittoon.

Erotuomari Janny Sikazwe yrittää päättää Tunisia-Mali -ottelun jo 86. minuutilla:

https://twitter.com/FourFourTwo/status/1481280347623108609

Toisella yrittämällä loppuvihellys jäi voimaan, vaikka 90 minuuttia ei tälläkään kertaa ollut vielä täynnä:

Katso myös: Koominen tilanne Afrikan mestaruuskisoissa – Kap Verden pelaaja ymmärsi vihellyksen väärin ja ampui vaparin sisään