BBC: Ottelun erotuomari kertoi Christian Eriksenin tapauksesta – ”Tiesin heti, että jokin oli vialla”

Christian Eriksen Tanska / Pallomeri.net

Suomen ja Tanskan välisen EM-kisaottelun erotuomari Anthony Taylor on kertonut BBC:lle koko maailmaa järkyttäneestä tapauksesta.

Tanskan supertähti Christian Eriksen sai kesken ottelun sydämenpysähdyksen. Erikseniä elvytettiin kentällä pitkään, mutta hän selvisi ripeän toiminnan ansiosta, ja voi nykyään olosuhteisiin nähden hyvin.

Ottelun erotuomari Anthony Taylor näki kaiken lähietäisyydeltä, ja hän on nyt muistellut tapahtunutta BBC:n haastattelussa.

– Christian oli yksin ja hänen lähellään oli vain pallo, joka osui häntä polveen. Katsoin itse asiassa suoraan häneen, kun hän kaatui. Näin hänen kasvonsa, kun hän kaatui. Tiesin heti, että jokin oli vialla, kun näin hänen ilmeensä ja sen, miten hän kaatui maahan. Se huolestutti minua eniten, Taylor sanoi.

Myös Taylorin oma toiminta on saanut kiitosta, sillä hän reagoi välittömästi kutsumalla hoitohenkilökunnan paikalle.

– Todellisia sankareita sinä iltana olivat Tanskan kapteeni (Simon Kjaer) ja lääkärit, jotka elvyttivät häntä ja käyttivät defibrillaattoria, Taylor kiitteli.

Erotuomari sanoi jutelleensa ottelun jälkeen Tanskan maalivahti Kasper Schmeichelin kanssa ja kuulleensa häneltä, että joukkue oli jutellut Eriksenin kanssa FaceTimen välityksellä.