Komea chippi sisään – Erling Haaland rikkoi Valioliigan yhden kauden maaliennätyksen

Erling Haaland Manchester City - Pallomeri.net

Erling Haaland osui keskiviikon Valioliiga-kierroksella West Hamin verkkoon ja rikkoi samalla sarjan yhden kauden maaliennätyksen.

Avausjakso mentiin Cityn selvästä hallinnasta huolimatta maaleitta, mutta toista jaksoa oli takana vain viitisen minuuttia, kun pallo löysi vihdoin verkkoon Nathan Aken toimiessa maalintekijänä.

Parikymmentä minuuttia myöhemmin Jack Grealish tarjosi erinomaisen pystysyötön, jonka myötä Erling Haaland karkasi puolittaiseen läpiajoon. Norjalainen supertähti ei paikastaan erehtynyt vaan hän chippasi pallon komeasti verkon perukoille yli vastaan tulleen maalivahti Lukasz Fabianskin.

Osuma oli Haalandille kauden 35. ja tällä lukemalla hän nousi yksin Valioliigan kaikkien aikojen maalintekijäksi yhden kauden osalta.

85. minuutilla Phil Foden sinetöi loppulukemiksi 3-0.

Valioliigan aiempaa yhden kauden maaliennätystä pitivät nimissään Alan Shearer ja Andy Cole, jotka osuivat yhden kauden aikana 34 kertaa. Kummankin ennätyskaudesta oli ehtinyt vierähtää jo lähes 30 vuotta: Shearer nakutti omat 34 osumaansa Blackburnin paidassa kaudella 1994-1995 ja Cole puolestaan oli mättänyt Newcastlelle saman verran maaleja vuotta aiemmin.

Voitolla City nousi yhden pisteen turvin Arsenalin edelle Valioliigan kärkipaikalle. Taivaansinisillä on tosin yksi ottelu vähemmän pelattuna, joten sillä on mahdollisuus kasvattaa sarjajohtonsa neljään pisteeseen.

Lue myös: Leeds-pelaajat kohtelivat kannattajiaan tökerösti – pelaajat julkaisivat anteeksipyynnön

Tällä osumalla Erling Haaland teki historiaa:

https://twitter.com/ViaplayUrheilu/status/1653861901275746307

Mikäli video ei syystä tai toisesta näy laitteellasi, voit katsoa sen Viaplayn Twitterissä.


Pelaajat:
Joukkueet: ,