Erling Braut Håland takoi UCL-hattutempun kaikkien aikojen kolmanneksi nuorimpana

Erling Braut Håland

Red Bull Salzburgin Erling Braut Håland jatkoi uskomatonta virettään myös UCL-debyytissään paukuttamalla hattutempun Genkin verkkoon.

Red Bull Salzburgin 19-vuotiaalle norjalaishyökkääjälle Erling Braut Hålandille ei ole vielä löytynyt pysäyttäjää. Tammikuussa Itävaltaan siirtynyt Håland on tykittänyt maan pääsarjassa pelaamassaan kahdeksassa ottelussa hämmentävät 14 maalia. Lukema pitää sisällään kolme hattutemppua.

Tiistai-iltana Håland debytoi Mestarien liigassa ja kiristi turboruuvia entisestään paukuttamalla hatullisen täyteen jo ennen puoliaikaa. Salzburg voitti ottelun maalein 6-2.

Mainos alkaa

Hålandista tuli ensimmäinen teini-ikäinen pelaaja sitten Wayne Rooneyn, joka tekee hattutempun Mestarien liigassa, kaikkien aikojen toinen teini-ikäinen pelaaja, joka tekee enemmän kuin yhden maalin debyytissään (myös Rooneyn hattutemppu syntyi debyytissä) sekä kaikkien aikojen kahdeksas hattutempun debyytissään tehnyt pelaaja.

Lisäksi 19 vuoden ja 58 päivän ikäisenä Håland on nyt kaikkien aikojen kolmanneksi nuorin Mestarien liigassa hattutempun tehnyt pelaaja. Vain Real Madrid -legenda Raul (vuonna 1995, jolloin hän oli iältään 18v ja 113pv) ja Rooney (vuonna 2004, jolloin hän oli iältään 18v ja 340pv) ovat yltäneet hattutemppuun häntä nuorempina.

Håland on toisen polven huippupelaaja, joka nousi toukokuussa otsikoihin tehtyään huimat 9 maalia yhdessä ottelussa alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa.


Pelaajat:
Joukkueet: