Ennakossa Roland Garros – eli teos nimeltä ”Djokovicin kävelyretki”

Tämä viikonloppu on sitä aikaa, kun kaikki mediat tykittelee omia ennakoitaan sunnuntaina alkavaan Roland Garrosiin.

Kuka voittaa, kuka haastaa Djokon, onko Rafa sitä tai tätä, ketkä ovat mustia hevosia?

Totanoiniin. Joo. Onko tässä nyt mitään järkeä?

Novak Djokovic on niin ylivoimaisessa iskussa, että häntä on lähes mahdotonta voittaa. Vielä, kun lisätään tähän se, ettei mies ole vielä urallaan Ranskan avoimia voittanut, voitanee myös sana ”lähes” ottaa pois. Tahtotaso 110% + Djokon nykykunto on hirvittävä yhdistelmä. Ainoa porsaanreikä tähän on se, että Serbian hirmu loukkaantuu.

Sen jälkeen on iskun paikka elämänsä massakunnossa olevalla Andy Murraylla, peliään viime viikkoina etsiskelleellä Rafael Nadalilla sekä tietenkin vanhalla kunnon Roger Federerillä. Typerää kuitenkin olisi kirjoittaa ennakointia mahdollisen loukkaantumisen kautta. Typerää on myös mielestäni kirjoittaa mitään muuta kuin se fakta, että Djoko voittaa.

Tässä ennakkoni Roland Garrosiin: Djoko voittaa.

Tenniksessä kaikki tavoittelevat voittoa. Turnauksen voittaja on se, joka muistetaan. On mielestäni liian nuorisuomea kirjoitella, kuka voi pärjätä ihan kivasti.

Harvoin yksikään Grand Slam on jo ennalta näin selvä.

Haluaisin keskittyä kuitenkin vielä hieman Djokovicin avauskierroksen vastustajaan, joka on muuan Niemisen Jakke.

Fakta on se, ettei Jarkolla tule olemaan mitään mahdollisuuksia, vaikka miten maskunväristen lasien läpi asiaa kurkkisi. Erävoitto olisi jo teko, jolla tulisi voittaa kaikki palkinnot seuraavassa Urheilugaalassa.

Jarkon kohdalla tunteita tällä hetkellä herättää lähinnä Urheilulehden tuore uutisointi siitä, että Jarkko lopettaa uransa tähän kauteen. Mistä näitä uutisankkoja oikein tulee?

Jarkko itse kumosi uutisen välittömästi Yle Urheilulle. Ehdin jo tirauttaa muutaman kyyneleen, Urheilulehti pentele.

Vaikka sanoinkin, ettei Jakella ole mitään mahdollisuuksia, aion katsoa Djoko-Jakke -matsin kädet hioten. Kun ensimmäinen palloralli starttaa, uskon taas että Niemisen nimi komeilee voittajana matsin jälkeen. Järki vaihtuu tunteisiin. Niin se aina menee. Minä uskon ihmeisiin. Minä uskon Maskun Matadoriin.

Anna palaa, Jarkko. Tee suomalaisen urheiluhistorian kovin temppu.

[email protected] – Kotikenttä: Turun Impivaara, Jarkko Nieminen Areena