Ennakko: NHL:n pudotuspelit 2017 – näillä eväillä Stanley Cup -jahtiin

NHL jääkiekko änäri / Pallomeri.net
NHL jääkiekko änäri / Pallomeri.net

Yksi vuoden odotetuimmista hetkistä on käsillä, sillä NHL:n pudotuspelit alkaa keskiviikon ja torstain vastaisena yönä. Lätkäherkkua riittääkin seuraavien kuukausien ajan.

Käymme ennakossa läpi ensimmäisen kierroksen kaikki otteluparit ja kiinnostavimmat pointit. Ennakosta löydät myös jokaisen sarjan otteluohjelman.

NHL:n pudotuspelit 2017 & otteluohjelma

Itäinen Konferenssi:

Montreal Canadiens – New York Rangers

Claude Julienin johtama Montreal voi olla jopa kevään yllätyskortti. Carey Price takaa sen, että joukkue taistelee joka ilta voitosta ja myös muuten palikat alkavat olemaan kunnossa. Se on takuuvarmaa, että Julien saa nippunsa tulevina vuosina loistavaan vireeseen, mutta tuleeko tämä kevät vielä kesken rakennusvaiheen.

Artturi Lehkonen tuo sarjaan mukavasti lisämielenkiintoa, sillä suomalaishyökkääjä on edellisissä otteluissa kuulunut joukkueensa parhaimmistoon. Vastuuta on varmasti luvassa myös pudotuspeleissä, joten tehoja sopii tulla.

Mainos alkaa

Montreal voitti kaikki kolme kauden keskinäistä kohtaamista runkosarjassa, joten henkisellä puolella sieltä on hyvä ammentaa voimaa. Materiaalin puolesta joukkueet ovat todella tasaisia ja myös molempien maalilta löytyy maailmanluokan veskari. Price saattaa kuitenkin olla tässä sarjassa se erottava tekijä, sillä kanadalaisveskari kykenee ottamaan täysin hämmästyttäviä torjuntoja pelistä toiseen.

13.4. klo 02:00 Montreal – New York Rangers 0-2

15.4. klo 02:00 Montreal – New York Rangers 4-3 ja.

17.4. klo 02:00 New York Rangers – Montreal 1-3

18.4. klo 02:00 New York Rangers – Montreal 2-1

21.4. klo 02:00 Montreal – New York Rangers 

23.4. klo 02:00  New York Rangers – Montreal 

25.4 Montreal – New York Rangers (tarvittaessa)

Ottawa Senators – Boston Bruins

Bostonin kausi oli täynnä värikkäitä tapahtumia, sillä joukkue joutui vaihtamaan päävalmentajaa kesken kauden heikkojen peliesityksien vuoksi. Tämän jälkeen otteet paranivat selvästi, kunnes taas hetken kuluttua otteet heikkenivät. Totuus on kuitenkin se, että joukkue selvitti tiensä pudotuspeleihin eikä kukaan enää muistele runkosarjaa.

Ottawan kausi oli positiivinen yllätys ja joukkue taisteli tosissaan jopa oman divisioonansa voitosta. Joukkueesta löytyy useita juuri pudotuspelimaailmaan soveltuvia pelaajia, jotka omalla raatamisellaan syövät kiekkoja. Silti Ottawa on täynnä taitoa ja Erik Karlssonin johtamaa nippua ei pidä aliarvioida.

Boston on tällä hetkellä yhtä kuin Brad Marchand, niin hyvässä kuin pahassakin. Marchand on hyökkäyspäässä äärimmäisen tehokas, mutta mies sortuu liian usein sikamaisiin temppuihin. Boston-hyökkääjää tullaan koettelemaan takuuvarmasti jokaisessa ottelussa ja Marchandin on pystyttävä pitämään tunteensa kurissa. Yksikin tyhmä viiden minuutin jäähy ja siitä seuraava pelikielto voivat olla ratkaiseva tekijä Bostonin kauden päättymiselle.

Varsinkin Ottawassa pelaava Chris Neil tietää varmasti Marchandin heikkoudet ja sitä myötä osaa sekoittaa Boston-pelurin päätä. Tässä onkin yksi todella kiinnostava taistelupari ottelusarjaan.

14.4. klo 02:00 Ottawa – Boston 1-2

15.4. klo 22:00 Ottawa – Boston 4-3 ja.

18.4. klo 02:00 Boston – Ottawa 3-4 ja.

20.4 klo 02:30 Boston – Ottawa 0-1

22.4. klo 02:30 Ottawa – Boston 

24.4. Boston – Ottawa (tarvittaessa)

27.4. Ottawa – Boston (tarvittaessa)

Washington Capitals – Toronto Maple Leafs

Toronto olisi välttänyt runkosarjan voittaneen Washingtonin, mikäli joukkue olisi onnistunut saamaan runkosarjan viimeisestä pelistä edes yhden pisteen. No kanadalaisjoukkue ei onnistunut tehtävässä, joten vastaan asettuu kevään suurin mestarisuosikki. Washington oli toisena vuotena peräkkäin suvereeni NHL:n runkosarjassa, mutta sehän ei vielä riitä.

Viime vuonna Caps putosi toisella kierroksella Pittsburgh Penguinsia vastaan, joka paineli lopulta aina mestaruuteen asti. Nyt Aleksandr Ovetshkin ja kumppanit ovat vuoden vahvempia ja menestystä on tultava. Loistava runkosarja tuo kuitenkin ison kasan paineita joukkueen niskaan eikä Toronto todellakaan ole helppo vastustaja avauskierroksella.

Rakennusvaiheessa oleva Maple Leafs pääsi tavoitteeseensa ja lunasti paikan pudotuspeleihin, joten joukkueen lähtökohdat sarjaan ovat hieman helpommat. Joukkue on täynnä poikkeuksellista lahjakkuutta ja valmennusosasto on kunnossa. Tämä ei kuitenkaan vielä ole Toronton vuosi, vaan vasta tulevaisuudessa seurassa voidaan haaveilla menestyksestä. Capitalsin putoaminen olisi ihme, mutta niitä NHL:ssä on totuttu näkemään tasaisin väliajoin.

14.4. klo 02:00 Washington – Toronto 3-2 ja.

16.4. klo 02:00 Washington – Toronto  3-4 ja.

18.4. klo 02:00 Toronto – Washington 4-3 ja.

20.4 klo 02:00 Toronto – Washington 4-5

22.4 klo 02:00 Washington – Toronto

24.4. klo 02:00 Toronto – Washington 

26.4. Washington – Toronto (tarvittaessa)

Pittsburgh Penguins – Columbus Blue Jackets

Hallitseva mestari Pittsburgh Penguins on myös tänä vuonna yksi suurimmista suosikeista, mutta avauskierroksella joukkue saa vastaansa varmasti NHL:n yhden inhottavimmista joukkueista. John Tortorella luotsaama Columbus antaa joka ilta kaukalossa kaikkensa eikä vapaapäiviä ole tiedossa. Huikeasti tällä kaudella esiintynyt Columbus on kuitenkin kirjoittamaton kortti pudotuspeleissä, sillä kokemus tosipeleistä on jäänyt viime vuosina vähiin.

Molemmilla joukkueilla loukkaantumiset aiheuttavat harmaita hiuksia, sillä Pittburgh Penguinsin riveistä puuttuvat Kris Letang, Chris Kunitz sekä Carl Hagelin. Columbukselle poissaolot saattavat olla vieläkin kohtalokkaampia, sillä kapea puolustusmateriaali joutuu todella koville Zach Werenskin ja Ryan Murrayn mahdollisten poissaolojen myötä. Werenski olisi kultaakin arvokkaampi lisä joukkueeseen, sillä puolustajalupaus teki tällä kaudella peräti 47 tehopistettä.

Columbuksen tarvitsee venyä jälleen yksi askel korkeammalle, mikäli joukkue haluaa tosissaan taistella jatkopaikasta. Jarmo Kekäläisen ja Columbuksen harmiksi Pittsburgh painelee tästä otteluparista jatkoon.

13.4. klo 02:30 Pittsburgh – Columbus 3-1

15.4. klo 02:00 Pittsburgh – Columbus 4-1

17.4. klo 01:00 Columbus – Pittsburgh 4-5 ja.

19.4. klo 02:30 Columbus – Pittsburgh 5-4

21.4. klo 02:00 Pittsburgh – Columbus 

24.4. Columbus – Pittsburgh (tarvittaessa)

26.4. Pittsburgh – Columbus (tarvittaessa)

Läntinen Konferenssi:

Chicago Blackhawks – Nashville Predators

Nämä joukkueet kohtasivat toisensa myös kaksi vuotta sitten pudotuspeleissä, jolloin Chicago vei ottelusarjan nimiinsä voitoin 4-2. Se kausi päättyi samalla myös Chicagon mestaruusjuhliin. Blackhawks on jälleen tänä vuonna pelottava vastustaja. Joukkueen runkosarja sujuu rautaisella rutiinilla eikä miehistöltä vaadita ihmeitä pudotuspelipaikkaan. Tosipelien alkaessa Blackhawks petraa huimasti peliään Patrick Kanen ja Jonathan Toewsin johdolla, joten Nashville on tiukan paikan edessä.

Tämän sarjan tärkeimpiin pelaajiin lukeutuu ehdottomasti Nashvillen suomalaisveskari Pekka Rinne, jonka on venyttävä ilta toisensa jälkeen maailmanluokan pelastuksiin. Mikäli Rinne ei kykene parhaimpaansa, niin Nashville on vailla mahdollisuuksia. Vierailla on kaikki saumat yllätykseen, mutta se vaatiin vähintään yhtä voittoa myös vieraista. Se on helpommin sanottu kuin tehty, sillä Chicagon kotihalli on yksi NHL:n ikävimmistä paikoista pelata.

Melko todennäköinen skenaario on, että Chicago painelee ottelusarjasta jatkoon otteluvoitoin 4-2. Blackhawksin hyökkäysmateriaali on vain niin järisyttävän kova, että joukkue venyy heikommallakin pelillä voittoon.

14.4. klo 03:00 Chicago – Nashville 0-1

16.4. klo 03:00 Chicago – Nashville 0-5

18.4. klo 04:30 Nashville – Chicago 3-2 ja.

20.4. klo 03:00 Nashville – Chicago

23.4. Chicago – Nashville (tarvittaessa)

25.4. Nashville – Chicago (tarvittaessa)

27.4. Chicago – Nashville (tarvittaessa)

Minnesota Wild – St. Louis Blues

Huikealla tavalla runkosarjan aloittanut Wild näytti täysin uudelleensyntyneeltä joukkueelta ja tulosta syntyi hurjalla teholla. Kevään tosipelien lähestyessä peli kuitenkin alkoi murenemaan käsiin ja tappiot seurasivat toisiaan. Runkosarja päättyi kuitenkin voittoputkeen, joka antaa varmasti joukkueen itseluottamusta. Wildin päävalmentaja Bruce Boudreaun joukkueet ovat tulleet tunnetuksi vaisusta pudotuspelimenestyksestään, joten kysymysmerkkejä riittää tosipelien alkaessa.

Mielenkiintoisen lisän ottelusarjaan tuo St. Louisin päävalmentaja Mike Yeo. Yeo toimi viiden vuoden ajan Minnesotan päävalmentaja, kunnes viime kaudella mies erotettiin penkin takaa. Täksi kaudeksi Yeo siirtyi St. Louisin apuvalmentajaksi, mutta Ken Hitchcockin potkut avasivat tien jälleen päävalmentajaksi. Yeo on saanut joukkueensa loistavaan lentoon ja 19 edellisestä ottelusta St. Louis on hävinnyt ainoastaan neljä. Näistäkin ainoastaan kaksi on tullut varsinaisella peliajalla.

Joukkueiden keskinäiset kohtaamiset runkosarjassa meni St. Louisin nimiin voitoin 3-2. Minnesota joutuukin todella kovaan paikkaan ja nyt Mikko Koivun johtajuudelle on käyttöä. Edessä on luultavasti todella pitkä sarja eikä seitsemän ottelua olisi yllätys.

13.4. klo 04:30 Minnesota – St. Louis 1-2 ja.

15.4. klo 03:00 Minnesota – St. Louis 1-2

16.4. klo 22:00 St. Louis – Minnesota 3-1

20.4 klo 04:30 St. Louis – Minnesota 0-2

23.4. klo 02:00 Minnesota – St. Louis 

25.4. St. Louis – Minnesota (tarvittaessa)

27.4. Minnesota – St. Louis (tarvittaessa)

Anaheim Ducks – Calgary Flames

Jälleen kerran oman divisioonansa voiton vienyt Anaheim lähtee selvänä suosikkina ottelusarjaan Calgary Flamesia vastaan. Surkean alkukauden pelannut Flames petrasi hienosti otteitaan ja nousi ansaitusti pudotuspeleihin. Calgaryn nuorelle joukkueelle nämä pudotuspelit tulevat kuitenkin hieman liian aikaisin ja Anaheim pistelee ottelusarjasta jatkoon.

Corey Perryn, Ryan Getzlafin ja Ryan Keslerin johtama Ducks-hyökkäys on selvästi laajempi sekä monipuolisempi, joten Calgary on tekemättömän paikan edessä.

14.4. klo 05:30 Anaheim – Calgary 3-2

16.4. klo 05:30 Anaheim – Calgary 3-2

18.4. klo 05:00 Calgary – Anaheim 4-5 ja.

20.4. klo 05:00 Calgary – Anaheim 1-3

Anaheim jatkoon otteluvoitoin 4-0

 

Edmonton Oilers – San Jose Sharks

Yli 10 vuoden tauon jälkeen pudotuspeleihin selvinnyt Edmonton Oilers on täynnä lahjakkuutta, mutta yksi nimi nousee ylitse muiden. Oilers-kapteeni Conor McDavid rikkoi runkosarjassa 100 pisteen haamurajan ja superlupaus on joukkueelleen kaikki kaikessa. McDavidille tiedossa on NHL-uran ensimmäiset pudotuspelit, joten kanadalaisen täytyy valmistautua siihen, että tila vähenee entisestään. McDavid on kuitenkin se pelaaja, jonka myötä tämä ottelusarja ratkeaa. Löytääkö viime kauden finalisti San Jose Sharks aseet huippulupauksen pysäyttämiseen?

San Jose oli viime vuonna jo niin lähellä mestaruutta, mutta Pittsburgh vei lopulta tiukkojen vaiheiden jälkeen Stanley Cupin nimiinsä. Sharksin kokeneen kaluston pelivuodet alkavat käymään armottomasti vähiin, joten nyt sitä menestystä on tultava. Kokemus onkin San Josen etu tässä sarjassa ja sen arvoa pudotuspeleissä ei voi aliarvioida.

Ennakkoon varmasti yksi mielenkiintoisimmista ja tasaisimmista sarjoista, joten tiedossa on varmasti vauhdikas ja pitkä ottelusarja.

13.4. klo 05:00 Edmonton – San Jose 2-3 ja.

15.4. klo 05:30 Edmonton – San Jose 2-0

17.4. klo 05:00 San Jose – Edmonton 0-1

19.4. klo 05:00 San Jose – Edmonton 7-0

21.4. klo 05:30 Edmonton – San Jose

23.4. klo 02:00 San Jose – Edmonton

25.4. Edmonton – San Jose (tarvittaessa)