Ennakko: Mestarien liiga jatkuu kiihkeillä puolivälierillä

Mestarien liiga
uefa champions league atletico madrid mestarien liiga jalkapallo pallomeri.net

Mestarien liiga on edennyt jo puolivälierävaiheeseen, jossa nähdään todellisia jättiläisten kohtaamisia. Arvonta heitti vastakkain muun muassa Bayern Münchenin ja Real Madridin.

Mestarien liiga lähenee finaalia

Mestarien liigassa on jäljellä enää kahdeksan joukkuetta ja maailman himotuimman seurajoukkueturnauksen panokset kovenevat. Jo neljännesvälierissä tarjolla oli täysin poikkeuksellista herkkua ja se tuskin tulee vähenemään tulevien viikkojen aikana. Puolivälierät pyörähtävät käyntiin tiistaina 11.4. ja kaikki välieriin selviävät joukkueet on ratkaistu jo keskiviikkona 19.4.

Bayern München – Real Madrid

Turnauksen kaksi suurinta mestarisuosikkia kohtaavat jo puolivälierissä. Vakuuttavasti omissa sarjoissa esiintyneet joukkueet vilisevät huippupelaajia eikä tähtiloistoa tule puuttumaan. Varsinkin saksalaisjoukkue on äitynyt aivan älyttömään vireeseen ja edellisestä tappiosta on kulunut jo reippaasti yli neljä kuukautta. Real Madrid on kokenut kevätkaudella muutama tappion, mutta muuten joukkueen tekeminen on ollut totutun vahvaa.

Real pelasi kenraaliharjoituksessa 1-1-tasapelin paikalliskilpailija Atlético Madridin kanssa, kun taas Bayern rökitti kotistadionilla Dortmundin numeroin 4-1. Ensimmäiseen osaan Bayern lähtee suosikkina, mutta lopulliset ratkaisut tullaan näkemään vasta toisessa osaottelussa Santiago Bernabeulla.

Mainos alkaa

Juventus – Barcelona

Barcelona oli jo lähes varma putoaja otteluparissa PSG:tä vastaan, mutta joukkue käänsi jopa sensaatiomaisesti kotikentällä otteluparin päälaelleen. Barcelona onkin varmasti täynnä itseluottamusta, mutta nyt haaste tulee kovenemaan entisestään, kun vastaan asettuu kivikova Juventus. Taktisesti äärimmäisen kypsä ja puolustussuuntaan erittäin organisoitu Juventus on varmasti yksi pahimmista vastustajista Barcelonalle.

Italialaisjoukkueen pelisysteemi sopii täydellisesti juuri Barcelonaa vastaan, sillä Juventus tulee saamaan useita paikkoja vaarallisiin vastaiskuihin. Tällöin juuri Paolo Dybalan kaltaiset pelimiehet ovat vaarallisimmillaan. Juventuksen kärsivällisyys tulee varmasti kestämään, kun Barcelonan hyökkäystrio puksuttaa kohti Gianluigi Buffonin vartioimaa maalia.

Barcelonan toivo lepää Lionel Messin harteilla. Pystyykö Kirppu tekemään ihmeitä tässä otteluparissa? Viikonloppuna Malagan vieraana Messi ja koko Barcelonan joukkue olivat totaalisen yössä. Muun muassa Neymar nappasi punaisen kortin. Lähtökohdat otteluun ovatkin hankalat.

Atlético Madrid – Leicester

Leicesterin satumainen tarina Mestarien liigassa sai jatkoa, kun joukkue onnistui edellisellä kierroksella pudottamaan Sevillan jatkosta. Nyt haaste kasvaa pari pykälää isommaksi, kun vastaan asettuu Atlético Madrid. Viime vuosien aikana kahdesti Mestarien liigan finaaliin edennyt madridilaisjoukkue hamuaa sitä voittoa ja peli on myös parantunut kevään edetessä. Pitää kuitenkin muistaa, että myös Leicester on saanut valmentajavaihdoksen jälkeen voittoja alle eikä ketut todellakaan ole vailla mahdollisuuksia.

Atlético Madridin syyskausi oli haastava ja Diego Simeone oli vaikean paikan edessä, sillä tulokset eivät olleet odotettuja. Valmentajavelho on saanut joukkueensa kuitenkin huikeaan vireeseen ja madridilaisjoukkue on vaarallinen joukkue kevään tosipeleissä. Varsinkin Antoine Griezmann on koko aika jokaisen jalkapallofanin huulilla ja ranskalaispelaaja on tällä hetkellä koko maailman kuumin futari. Griezmann on tällä hetkellä juuri sellaisella tasolla, että mies pystyy yksinään ratkomaan yksittäisiä otteluita.

Atlético on selvä suosikki jatkoon ja Leicesteriltä vaaditaan suoranaista ihmettä, mikäli englantilaisjoukkue nähtäisiin Mestarien liigan välierissä.

Dortmund – Monaco

Dortmundin ja Monacon välinen ottelupari on ennakkoon jopa viihdyttävin välienselvittely, sillä vastakkain on kaksi todellista hyökkäyskoneistoa. Molempien joukkueiden pelaaminen perustuu pitkälti iloiseen ja hyökkäävään jalkapalloon, joten maaleja tullaan näkemään.

Vuonna 2004 Mestarien liigan finaalissa pelannut Monaco järjesti melkoiset karkelot viime kierroksella kotistadionilla, kun Manchester City kaatui numeroin 3-1. Varsinkin Monacon ennakkoluuloton hyökkäyspelaaminen ihastutti ja nuoret pelaajat, kuten Kylian Mbappé olivat sensaatiomaisen kovia. Mbappé onkin tällä hetkellä maailman kuumimpia lupauksia ja suurseurat ovat jatkuvalla syötöllä ranskalaisen perässä. Mbappé on iskenyt tällä kaudella Ranskan liigassa jo peräti 12 osumaa.

Lähtökohdat tähän ottelupariin ovat ennakkoon todella tasaiset ja on vaikea ennustaa kumpi lopulta nappaa jatkopaikan. Tämä kaksikko järjestänee kuitenkin sellaiset jalkapallojuhlat, että viihdyttävimmistä otteluparista ei ole epäselvyyttä.

Puolivälierien otteluohjelma:

Tiistaina 11.4.

Klo 21:45 Juventus – Barcelona

Klo 21:45 Dortmund – Monaco

Keskiviikkona 12.4.

Klo 21:45 Bayern München – Real Madrid

Klo 21:45 Atlético Madrid – Leicester

Tiistaina 18.4.

Klo 21:45 Leicester – Atlético Madrid

Klo 21:45 Real Madrid – Bayern München

Keskiviikkona 19.4.

Klo 21:45 Barcelona – Juventus

Klo 21:45 Monaco – Dortmund

Mestarien liiga huipentuu 3. kesäkuuta Cardiffissa pelattavaan finaaliin.