Ennakko: Mestareiden liigan välierät käyntiin!

Mestareiden Liigan välierät UCL Pallomeri.net

Mestareiden liigan huipennus lähenee. Pallomeri.net käy läpi välieräparit ja ennustaa loppuotteluun etenijät. Finaali pelataan Milanon San Sirolla 28. toukokuuta.

Manchester City – Real Madrid
Ensimmäinen osaottelu: ti 26.4. Manchester City – Real Madrid (TV2)
Toinen osaottelu: ke 4.5. Real Madrid – Manchester City

Manchester City selvisi välierävaiheeseen joidenkin mielestä hieman yllättäen. Manuel Pellegrinin miehistö pystyi nujertamaan Zlatanin johtaman ennakkosuosikki PSG:n (osaottelut 2-2 ja 1-0). Vaaleansinipaidat ovat nyt ensimmäistä kertaa Mestareiden liigan välierissä. Seuran historiasta löytyy Euroopan Cup-voittajien Cupin voitto vuodelta 1970, joten täysin ilman euromenestystä ei City ole jäänyt.

Real Madrid on puolestaan kokenut menestyjä Mestareiden liigassa. Viime vuonna valkopaitojen matka tyssäsi juuri välierävaiheessa Juventusta vastaan. Toissa vuonna Real pääsi juhlimaan Mestareiden liigan mestaruutta paikallisvastustaja Atletico Madridin kustannuksella. Realin tie välieriin ei ollut ruusuilla tanssimista, sillä joukkue hävisi ensimmäisen puolivälierän Wolfsburgille lukemin 2-0. Los Blancos voitti kuitenkin kotiottelunsa Cristiano Ronaldon hattutempulla lukemin 3-0 ja jätti näin saksalaisyllättäjät nuolemaan näppejään.

Otteluparin ennakkosuosikki on Real Madrid, joskin joukkueen loukkaantumistilanne saattaa mutkistaa tilannetta. Cristiano Ronaldo sai lievän vamman Villarealia vastaan viime viikolla, mutta on valmentaja Zinedine Zidanen mukaan pelikunnossa. Karim Benzeman tilanne on puolestaan vielä epävarma, joten hyökkääjää ei välttämättä nähdä kentällä ensimmäisessä osaottelussa.

Cityn koutsi Manuel Pellegrini valmensi Real Madridia yhden kauden ajan kuusi vuotta sitten. Visiitti päättyi chileläisen potkuihin keväällä 2010. Vaikka Pellegrini ei sitä julkisesti myönnäkään, on valmentajalla varmasti halua näyttää närhen munat entiselle seuralleen. Pellegrinin joukkueet ovat aikaisemminkin osanneet pimentää Ronaldon, joten nähtäväksi jää millaisen postimerkkivartioinnin valmentajavelho taikoo takataskustaan portugalilaisen varalle.

Molempien joukkueiden suurimmat huolet liittyvät puolustuspelaamiseen. Ratkaisevaa on, pystyykö City pysäyttämään Realin hyökkääjät ensimmäisessä osaottelussa Manchesterissä. Jos madridilaiset saavat vierasmaaleja aikaiseksi, on Cityn tilanne enemmän kuin tukala Santiago Bernabeulla. Ensimmäinen osa voi olla siis tarkkaa pelaamista, eikä maaleilla välttämättä juhlita.

Ennustus: Real Madrid etenee finaaliin.

Asenne vastaan materiaali

 

Atletico Madrid – Bayern München
Ensimmäinen osaottelu: ke 27.4. Atletico Madrid – Bayern München
Toinen osaottelu: ti 3.5. Bayern München – Atletico Madrid (TV2)

Atletico Madrid toisti vuoden 2014 temppunsa, kun se pudotti suursuosikki FC Barcelonan Mestareiden liigan välieristä. Osaottelut päättyivät 2-1 Barcelonalle ja 2-0 Atleticolle. Vuonna 2014 joukkue eteni sensaatiomaisesti finaaliin tiputtamalla Chelsean välierissä. Tänä vuonna vastus välierissä on kenties pahin mahdollinen, sillä Bayern München on eittämättä koko turnauksen ykkössuosikki Barcelonan tiputtua.

Bayern kukisti puolivälierissä Benfican saksalaisen virkamiehen ottein (osaottelut 1-0 ja 2-2), mutta pahemmassa liemessä se oli neljännesvälierissä Juventusta vastaan. Vanha rouva kaatui pitkällisen taivuttelun jälkeen vasta toisen osaottelun jatkoajalla. Pep Guardiolan miehistöä on siis testattu tällä kaudella ja joukkue on osoittanut kärsivällisyyttä sekä luottoa omaan systeemiin tiukassakin paikassa.

Atleticon päävalmentaja Diego Simeone osaa villitä eleillään ja intohimollaan kotiyleisönsä sellaiseen hurmokseen, ettei kenelläkään vierailijalla ole mukavaa Vicente Calderónilla. Tästä syystä ensimmäinen osaottelu on erityisesti Atleticolle erittäin tärkeä. Kotiyleisön tuella on mahdollista saavuttaa parin maalin etumatka, mitä joukkue eittämättä tarvitsee kun toinen osa pelataan Bayernin pelätyllä Allianz Arenalla.

Saksan Bundesliigaa kahdeksalla pisteellä johtava Bayern on otteluparin ennakkosuosikki, mutta Guardiolan miehistön täytyy olla valppaana kovaa ja sääntöjen rajamailla pelaavan Atleticon kanssa. Bayernin ryhmä on kauttaaltaan laadukkaampi paperilla ja ratkaisevat pelimiehet Thomas ”Tama” Müllerin sekä Robert Lewandowskin johdolla ovat kunnossa. Edellisellä Bundesliigakierroksella maalinteossa onnistuivat Arturo Vidal ja Douglas Costa, joten laajuutta ryhmästä löytyy.

Jos Los Colchoneros esiintyy yhtä kovalla asenteella kuin Barcelonaa vastaan ja joukkueen hyökkääjät Antoine Griezmannin ja Fernando Torresin johdolla pystyvät parhaaseensa, on yllätys mahdollinen. Todennäköisempää on kuitenkin se, että kovastakin tahdosta huolimatta Atleticolle jää luu kouraan. Bayernin kone on nyt rasvattu liikkeelle ja vain ihme voi pysäyttää sen.

Ennustus: Bayern München etenee finaaliin.

HUOM! Koko viikon kattava Urheilukalenteri löytyy nyt Pallomeri.net-sivustolta! Mitä tulee, milloin tulee – ja mistä voit sitä katsoa? Urheilukalenteri vastaa!