Ennakko: Klassikko-ottelu avaa World Cupin välierät!

Ennakko: Klassikko-ottelu avaa World Cupin välierät!

World Cupin neljä parasta joukkuetta ovat selvillä. Mukana on yksi todellinen jymypaukku, kun USA jäi turnauksessa – Suomen ohella – tyystin voitoitta ja pääsi aikaiselle kotimatkalle. Euroopan yhdistelmäjoukkue eteni sensaatiomaisesti välieriin, jossa se saa vastaansa B-lohkon ykkösen Ruotsin. Toisessa välierässä kohtaavat vanhat veriviholliset Kanada ja Venäjä.

Jääkiekon jättiläiset vastakkain

World Cupin ylivoimainen voittajasuosikki Kanada on ollut juuri niin ylivoimainen kuin on odotettu: Tshekki kaatui tylysti 6-0, aneeminen Yhdysvallat 4-2 ja Euroopan joukkue 4-1. Kanadalaiset ovat dominoineet jokaisessa ottelussa käytännössä jokaista osa-aluetta.

Nyt vastassa on kuitenkin eri kaliiberin ryhmä, kun alkulohkossa vain Ruotsille niukasti 2-1 hävinnyt Venäjä luistelee isäntiä vastaan. Venäjä ei ole vielä joutunut näyttämään parasta osaamistaan, vaan on mennyt sieltä missä aita on matalin voittamalla Pohjois-Amerikan yhdistelmän 4-3 ja Suomen 3-0.

Oleg Znarokin valmentaman Venäjän kiekollinen taito on kenties lähimpänä Kanadan tasoa, mutta puolustuspelaaminen on edelleen iänikuinen kysymysmerkki.

Lue teksti kokonaisuudessaan Coolbetin blogista TÄSTÄ LINKISTÄ.

Jaa tämä:Aiheeseen liittyvät julkaisut