Ennakko: Klassikko-ottelu avaa World Cupin välierät!

World cupin välierät Team North America World Cup Ice Hockey Logo Pallomeri.net
Team North America World Cup Ice Hockey Logo Pallomeri.net

World Cupin neljä parasta joukkuetta ovat selvillä. Mukana on yksi todellinen jymypaukku, kun USA jäi turnauksessa – Suomen ohella – tyystin voitoitta ja pääsi aikaiselle kotimatkalle. Euroopan yhdistelmäjoukkue eteni sensaatiomaisesti välieriin, jossa se saa vastaansa B-lohkon ykkösen Ruotsin. Toisessa välierässä kohtaavat vanhat veriviholliset Kanada ja Venäjä.

Jääkiekon jättiläiset vastakkain

World Cupin ylivoimainen voittajasuosikki Kanada on ollut juuri niin ylivoimainen kuin on odotettu: Tshekki kaatui tylysti 6-0, aneeminen Yhdysvallat 4-2 ja Euroopan joukkue 4-1. Kanadalaiset ovat dominoineet jokaisessa ottelussa käytännössä jokaista osa-aluetta.

Nyt vastassa on kuitenkin eri kaliiberin ryhmä, kun alkulohkossa vain Ruotsille niukasti 2-1 hävinnyt Venäjä luistelee isäntiä vastaan. Venäjä ei ole vielä joutunut näyttämään parasta osaamistaan, vaan on mennyt sieltä missä aita on matalin voittamalla Pohjois-Amerikan yhdistelmän 4-3 ja Suomen 3-0.

Mainos alkaa:

Oleg Znarokin valmentaman Venäjän kiekollinen taito on kenties lähimpänä Kanadan tasoa, mutta puolustuspelaaminen on edelleen iänikuinen kysymysmerkki.

Lue teksti kokonaisuudessaan Coolbetin blogista TÄSTÄ LINKISTÄ.