Ennakko: Harry Kane debytoi Englannin maajoukkueessa

Real Madrid Harry Kane Valioliiga | Pallomeri.net

Englantilaiset jalkapallofanit ovat turtuneet arvokisapettymyksiin. Lajin alkuperäinen kotimaa on voittanut vain yhden maailmanmestaruuden ja selvinnyt sen lisäksi vain kahdesti välieriin pitkän historiansa aikana.

Nyt Englannissa edetään kuitenkin jännittäviä aikoja, ja tämän viikon karsintamatsi Liettuaa vastaan ja harjoitusottelu Italian kanssa saattavat tarjota vilahduksen paremmasta huomisesta.

Avainpelaajat

Nathaniel Clyne (Southampton) – Saintsien oikea laitapuolustaja on ollut iso palanen joukkueen vahvaa puolustusta; Southampton on pitänyt maalinsa puhtaana 14 kertaa kauden aikana, useammin kuin yksikään toinen joukkue. Kauden aikana kaksi maalia ja kaksi syöttöä tehnyt stockwellilainen johtaa myös puolustajien taklaustilastoa. Chris Smallingin ja Phil Jonesin siirryttyä keskipuolustajiksi ja Tottenhamin Kyle Walkerin pelattua ailahtelevasti koko kauden, nopealiikkeiselle ja hyviä keskityksiä tarjoilevalle Clynelle saattaa tarjoutua säännöllinen paikka Englannin avauskokoonpanoon.

Jordan Henderson (Liverpool) -On sääli että Steven Gerrard on joutunut viimeisellä kaudellaan Anfieldilla kärsimään loukkaantumisista ja penkkikomennuksista. Viime viikon United-ottelun salamannopea suora punainen lisäsi Gerrardin alakuloa, mutta ainakaan miehen kapteeninnauhan perijästä fanien ei tarvitse olla huolissaan. Henderson on ollut joukkueensa parhaita pelaajia, tehden tärkeitä taklauksia ja maaleja, pelaten äärimmäisen itsevarmaa syöttöpeliä ja johtaen joukkoja omalla esimerkillään. 24-vuotias keskikenttäpelaaja teki voittomaalit niin toissaviikon City-kohtaamisessa kuin myös viime viikolla Swanseaa vastaan. Hendersonista on kasvamassa Gerrardin mantelinperijä, ei vain Liverpoolissa vaan myös maajoukkueessa.

Raheem Sterling (Liverpool) – 13 esiintymisessään Englannin paidassa Sterling ei ole vielä onnistunut avaamaan maalitiliään, mutta nyt mies näyttää valmiilta läpimurtoon. 20-vuotias hyökkääjä on vahvempi, itsevarmempi ja kokeneempi kuin vielä vuosi sitten, ja tuo Englannin maajoukkueeseen sellaista nopeutta, josta joukkue ei ole saanut nauttia sitten Theo Walcottin avauskokoonpanopäivien. Roy Hodgsonilla onkin pähkinä purtavanaan Sterlingin roolia joukkueessa pohtiessaan.

Harry Kane (Tottenham) – Kahdeksan kuukautta on jalkapallossa pitkä aika: vielä elokuussa Harry Kanen maalipörssivoitolle tarjoittiin kertoimeksi 1000.0, ja nyt maaliskuussa Kane on maalipörssin voittajasuosikki, jakaen tällä hetkellä kärkipaikan Diego Costan kanssa 19 tehdyllä maalilla. Vahvana jässikänä joka tekee kovasti töitä ja iskee paljon maaleja tunnettua Kanea ollaan jo hehkutettu seuraavaksi Alan Sheareriksi, eikä vertaus ole todellakaan kaukaa haettu. Kane tekee nyt debyyttinsä A-maajoukkueessa, eikä olisi mikään yllätys jos tämän kauden tähdenlento onnistuisi maalinteossa heti ensi yrittämällä.