Englantilaispelajaa sai yli 10 vuoden pelikiellon – FA Cupissa otettu tahallinen keltainen kortti avasi huijausvyyhdin

Stratford Town 10 vuoden pelikielto Kynan Isaac - Pallomeri.net

Stratford Townin puolustaja Kynan Isaac on saanut 10 vuoden peli- ja toimitsijakiellon vedonlyöntirikkomuksesta johtuen. Asiasta kertoi muiden muassa BBC.

Englannin seitsemännellä sarjatasolla pelaavan Stratfordin otteluissa ei yleensä ole tarjolla kovinkaan suurta vetokohteiden valikoimaa, mutta kaikki oli toisin marraskuussa 2021, kun Stratford nähtiin FA Cupin otteluparissa Shrewsburya vastaan.

Isaac päätti käyttää tämän tilaisuuden hyväkseen ja sopi ystäviensä kanssa, että he keräävät helpot rahat pois. Tämä tapahtuisi siten, että Isaac ottaisi ottelussa keltaisen kortin.

Isaac myös sai varoituksen, mutta epäilykset heräsivät todella nopeasti, sillä havaittiin, että miehen keltaista korttia oli pelattu vedonlyönnissä poikkeuksellisen paljon.

Kun tapausta alettiin tutkia tarkemmin, huomattiin että Isaac oli junaillut huijauksia aiemminkin, minkä ansiosta hän sai vielä ylimääräisen 18 kuukauden pelikiellon. Mies ei myöskään osoittanut minkäänlaista yhteistyökykyä rikkomusten selvittämisessä.

Kaikki rangaistukset yhteen ynnäiltynä Isaac ei saa osallistua mihinkään jalkapallotoimintaan ennen huhtikuuta 2034. Tällä hetkellä ikää on mittarissa 29 vuotta, joten voitanee olettaa, että ura on paketissa.

Nuorena Isaac osoitti lupauksia ja hänet nähtiin myös ylemmillä sarajatasoilla sekä Readingin että Lutonin paidassa.