Unkari järjesti jättiyllätyksen – Englannille suurinumeroisin kotitappio 94 vuoteen

Englanti Unkari Nations League
Kuva: Getty Images

Unkari järjesti tiistai-iltana Nations Leaguessa todellisen jymy-yllätyksen, kun se kävi hakemassa Englannista peräti 4-0-voiton.

Reutersin mukaan kyseessä on Englannin suurinumeroisin kotitappio 94 vuoteen. Edellinen neljän maalin tappio oli tullut vuonna 1928, kun Englanti hävisi Skotlannille 1–5.

Tiistain ottelussa Roland Sallai vei vieraat johtoon 16. minuutilla, ja samainen mies muutti numeroiksi 0-2, kun peliä oli takana 70 minuuttia. Kymmenisen minuuttia myöhemmin Zsolt Nagy lisäsi johdon jo kolmeen, ja 0-4-loppulukemat syntyivät 89. minuutilla Daniel Gazdagin toimesta.

Englannin pelit Nations Leaguessa eivät ole sujuneet toivotulla tavalla ja uhkana on putoaminen B-tasolle, jolla muun muassa Huuhkajat pelaa.

Englannin saldo neljästä ottelusta on vain kaksi pistettä ja se majailee lohkojumbona. Unkari johtaa lohkoa 7 pisteellään, Saksa on toisena 6 pisteellä ja kolmantena on 5 pistettä kerännyt Italia. Saarivaltion ylpeys on totisen paikan edessä, sillä jäljellä olevissa otteluissa se kohtaa Saksan sekä Italian.