Englannin naisten maajoukkue tekee mahtavaa historiaa – Wembley loppuunmyyty lauantaina

Englannin naisten maajoukkue tekee mahtavaa historiaa – Wembley loppuunmyyty lauantaina

Englannin naisten maajoukkue tekee historiaa lauantaina, kun se kohtaa Saksan. Ottelun näyttämönä toimii legendaarinen Wembley, joka on loppuunmyyty.

Loppuunmyyty Wembleyn stadion tarkoittaa sitä, että ystävyysottelua todistaa paikan päällä noin 90 000 ihmistä, mikä on myös lähes naisten jalkapallon maailmanennätysyleisö. USA:n ja Kiinan välistä MM-finaalia nimittäin seurasi Los Angelesissa vuonna 1999 peräti 90 185 ihmistä – ja myös Brasilian ja Norjan välistä pronssiottelua saapui todistamaan Rose Bowliin saman verran ihmisiä.

Englannin naisten maajoukkueen nykyinen yleisöennätys kotikentällä on 45 619 katsojaa vuodelta 2014, joten se lähes tuplaantuu.

Suurimman yleisön tähän asti on Englannissa kerännyt vuoden 2012 Lontoon olympiafinaali USA-Japani, jota seurasi paikanpäällä – niin ikään Wembleyllä – 80 123 silmäparia.

Naisten futis on saarivaltiossa tällä hetkellä melkoisessa huudossa, sillä kesän MM-välierä USA:ta vastaan keräsi televisioiden ääreen yli 11 miljoonaa englantilaiskatsojaa. Huuman ylläpidosta pitää osaltaan huolen myös se, että naisten vuoden 2021 EM-kisat pelataan Englannissa.

Naisten seurajoukkueiden välinen yleisöennätys tehtiin tämän vuoden maaliskuussa, kun Atlético Madridin ja Barcelonan välistä ottelua seurasi Wanda Metropolitanolla 60 739 ihmistä.

Jaa tämä:Aiheeseen liittyvät julkaisut