Video: Nuorukaisten kantti petti paineen alla – Englanti hävisi pilkkukisan kolmella perättäisellä missauksella

Bakayo Saka Englanti / Pallomeri.net

Englanti jäi tyhjin käsin rankkarikisan jälkeen, kun Italian Gianluigi Donnarumma nousi sankariksi kahdella perättäisellä torjunnallaan.

Italia voitti Euroopan mestaruuden dramaattisen vaiheiden jälkeen ja vie pystin ensimmäistä kertaa Rooman kiertoajelulle 53 vuoteen, sillä Italian ainoa aiempi mestaruus on vuodelta 1968.

Italia oli sekä itse ottelussa että pelin ratkaisseessa rankkarikisassa tappiolla, mutta vei lopulta voiton. Rangaistuspotkukilpailun sankariksi nousi maalivahti Gianluigi Donnarumma, joka napsi kisan päätteeksi kaksi perättäistä torjuntaa.

Tosin vaikka Donnarumma sinänsä ansiokkaasti rankkarit poimikin, niin enemmän kyse näytti olevan siitä, että Englannin kolme viimeistä laukojaa murtuivat paineen alla yksi toisensa jälkeen. Laukojat olivat Englannin nuorta kaartia eivätkä heidän rankkarinsa varsinaisesti olleet aivan parhaasta päästä.

Ensin kolmannella kierroksella Marcus Rashford sai toki Donnarumman uunotettua harhautuksellaan, mutta viimeistely jäi vajaaksi, sillä veto kajahti keskelle tolppaa.

Neljännellä kierroksella Jadon Sancho yritti lyhyen vauhdin laukausta ja epäonnistui surkeasti. Englannin maalivahti Jordan Pickford otti viidennen kierroksen aluksi kisan toisen torjuntansa ja antoi joukkueelleen vielä mahdollisuuden, mutta viidentenä laukomaan mennyt Bukayo Saka ampui laukauksensa myöskin melko ponnettomasti liian keskelle ja Donnarumma poimi sen helposti.

Englanti joutuu pettymään, kun Italia voittaa Euroopan mestaruuden rangaistuspotkukilpailussa:

https://twitter.com/mapratama9/status/1414398954385465348

Tsekkaa myös: Ovatko rankkarit tuuria vai taitoa? Laaja tutkimus antaa kiistattoman vastauksen


Joukkueet: ,