Englannin ja Kamerunin neljännesvälierästä muodostui todellinen sirkus

Englannin ja Kamerunin neljännesvälierästä muodostui todellinen sirkus

Naisten MM-futiksen neljännesvälieräottelu Englannin ja Kamerunin välillä meni sunnununtaina melkoiseksi sirkukseksi, josta ei tapahtumia puuttunut.

Suurta roolia näytteli taas VAR. Englanti meni avausjakson lopulla 2-0-johtoon, mutta tilanne liputettiin paitsioksi. Kiinalaistuomari Qin Liang kävi tarkastamassa tilanteen videolta ja lopputulemana maali hyväksyttiin, sillä kuten yllä oleva artikkelikuvakin näyttää, tilanne ei ollut paitsio.

Kamerunin pelaajat eivät tätä tuomiota kuitenkaan sulattaneet. He muodostivat keskiympyrään ringin ja kieltäytyivät jatkamasta peliä. Muutaman minuutin kuluttua peli kuitenkin pääsi jatkumaan.

Toisen jakson alussa saatiin lisää draamaa, kun Kamerunin maali puolestaan hylättiin videotarkastuksen jälkeen paitsiona.  Jälleen Kamerunin pelaajat protestoivat ja peli jouduttiin uudemman kerran keskeyttämään muutamiksi minuuteiksi. Pelaajat kokoontuivat vaihtopenkin eteen ja monet olivat kyyneleet silmissä.

Tunteiden kiehumista nähtiin myös kenttätapahtumien muodossa. Kamerunin Augustine Ejangue sortui härskiin temppuun sylkäisten Englannin Toni Dugganin päälle.

Viimeisin videotarkastus saatiin vielä lisäajalla, kun Alexandra Takounda Engolon rumaa taklausta tarkisteltiin videolta. Tästä tuomiona oli keltainen kortti.

Yhteensä ottelussa pelattiin lopulta hurjat 18 minuuttia lisäaikaa.

Englanti eteni puolivälieriin lopulta 3-0-voiton turvin. Yhtenä erikoisuutena mainittakoon vielä se, että 1-0-maali syntyi rangaistusalueen sisältä epäsuorasta vapaapotkusta.

Ottelun maalit sekä puhuttaneet VAR-tuomiot voit käydä tsekkaamassa FIFA:n YouTuben maalikoosteesta.

Jaa tämä:Aiheeseen liittyvät julkaisut