Emma Terho sai huikean kunnianosoituksen – valittiin urheilijoiden toimesta KOK:n urheilijajäseneksi

Emma Terho KOK / Pallomeri.net

Naisleijonien entinen kapteeni Emma Terho valittiin Kansainvälisen Olympiakomitean urheilijajäseneksi hirveällä äänivyöryllä.

Valinnan arvoa nostaa se, että äänestykseen osallistuivat olympialaisissa kisaavat urheilijat. Terho saikin äänestyksessä peräti 1045 ääntä, joten valinta tuli melko selvällä määrällä.

– Täällä kisoissa sen on tajunnut enemmänkin, miten iso juttu valinta on. Työt on toki tehtävänä tulevaisuudessa, mutta tärkeää on, että meillä on suomalaisedustus, Terho kertoi Yle Urheilulle.

Suomen naisten maajoukkueen tärkeimpiin pelaajiin urallaan kuulunut Terho pelasi ensimmäiset olympialaiset jo 16-vuotiaana. Terho olikin voittamassa olympiapronssi niin Naganosta vuonna 1998 kuin Vancouveristakin vuonna 2010. Tämän lisäksi Terho voitti Naisleijonissa neljästi MM-pronssia.

Mainos alkaa

Terho on uransa jälkeen kunnostautunut edelleen urheilun parissa, sillä hänestä tuli ensimmäinen nainen Jääkiekkoliiton hallituksessa. Tämän lisäksi Terho on kuulunut myös Suomen olympiakomitean hallitukseen.

Nyt edessä on jälleen yksi askel ylöspäin, kun Terho pääsee vaikuttamaan KOK:n kautta asioihin.

– Pyrin siihen, että viesti kulkee ja ajatukset tulee huomioitua. Haluan myös olla itse aktiivinen siinä, että kyselen ja selvitän parannuskohtia, Terho selventää rooliaan Ylelle.